Kvittrande Kotte kom

Efter att Enya kommer hem från förskolan så brukar hon slå en signal till mormor, så även idag.

Jag frågade om hon ville komma med mamma och leka med Alvar en stund. Att jag sagt till Angelica att jag och Alvar skulle komma om en stund då vi talas vid hade jag glömt bort, ups ups!

Enya kom och Kottarna började leka hoppleken.

  
Enya kvittrade och skrattade gott åt sin kusin då hon tycker han gör roliga saker. Alvar i sin tur känner sig mallig och häftig då kusinen skrattar åt det han gör.

Enya tog en lof i gamla kontoret och vårt gamla sovrum som dels är i renovering. Vad hon gjorde såg inte Charlotra och jag, vi förstod på Alvars: Ajajaj! att det hon gjorde var ”barnförbjudet”. Han slutar med: Bra! så han tyckte att hon var duktig som kom. Se själv:

Det fröken pillar på var morfars alla olika tonicsorter som blivit stående på golvet i en kartong och några utanför. Fröken kom så duktigt och lämnade en flaska 1724

  
Sedan drogs DUPLO-lådan ut i köket. Med en sådan låda går det att göra mycket ska du veta.

Det går att ”bada” i den.

  
Två kan bada i den.

  
Går att leka stall i den.

  
Det går att klä på kusinen i den.

  
Enya ville bjuda Alvar på smoothie. Han tog ett par sipp för artighetsskull och sedan ville han inte ha mer. Enya tyckte att han visst skulle äta mer. Det slutade med smoothie i Alvars hår, tröja, byxor, på DUPLOT och mormors hand. 

  
Den går också att använda som trandsportmedel.

Som mormor måste jag även säga till vilka regler som gäller här hemma och så de inte råkar göra illa varandra av misstag.

Sedan kom jag ju på att vi, jag och Alvar, ”om en stund” skulle komma hem till Angelica. Dags att avrunda leken och fara hemåt med Alvar.

Där hemma fick jag denna goding i famnen.

   
När jag kom hem fick jag en resa en massa år tillbaka i livet. Jag funderade på hur många Lego och DUPLO- bitar jag plockat i mitt liv? När jag plockade kom jag på att tänka på alla lösningar jag funderat på under åren med legoplock, hur det skulle gå lättare och snabbare att få upp bitarna. Det kom en legoplockare på marknaden, tror inte den blev någon storsäljare. Själv tänkte jag på allt skräp och hårstrån som alltid finns på golvet mer eller mindre som också skulle hamna i legoplockaren.
Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *