Kottar & Nyårslöfte?

Jag har en gång gett ett nyårslöfte och det var många år sedan. Då var det att sluta äta godis. Något jag gjorde i massor i perioder tidigare. Det löftet har jag hållit. Ibörjan när jag var godissugen så luktade jag i andras påsar och det räckte. Nu vill jag inte ens lukta längre då det luktar illa och toksött. Lite har jag väl fuskat ibland då det på senare tid kommit finlakrits. Det köper jag någon gång när det är något festligt tillfälle. Fast det borde jag inte heller göra då jag snabbt blir illamående när jag äter. Mörk choklad 90% äter jag en bit någon gång för att det är nyttigt.

Nu har jag funderat att lägga ett nytt nyårslöfte. Tvekar väldigt då det är dumt att misslyckats. Jag tvivlar på att jag klarar av det. Jag har ju gjort tidigare försök utan att avlägga något löfte.

Det jag har funderat på är att ge mig själv mer tid. Då är det inte att jag ska ligga och peta navelludd. Mer att ge mig tid till självklara saker. Ofta ger jag all min tid till andra då det är så jag är. 95% av mina tankar går till andra människor hur jag ska lösa och fixa olika saker.

Jag tycker synd om mest Jens. Han möter ofta sin svärmor i något långt linne som en klänning eller mitt enda nattlinne som jag äger. Det har jag ju dragit på mig när jag gått upp. Istället för att snabbt ta mig tid till mig själv att duscha så börjar jag städa, ta hand om Kottar, ta hand om hundar, städa eller något annat. Jag själv och mina behov kommer alltid sedan, jag ska bara göra det där först och det där. Det kan gå fram emot eftermiddagen innan jag snabbt hoppar in i duschen och duschar för att jag måste. Jag hoppar över fila fötter, raka ben som jag gillar pga att jag behöver göra annat. Jag är skitdålig på mig själv. Jag brukar säga till Janne att han är duktig som tar sig och tränar för han behöver det. Gör sig smoothies och antoxidantbombar sig om han är sjuk. Tar vitaminer och annat för att må bra. Äter bra frukost för att han mår bra av det. Jag tar mig inte tiden och orken till sådant då jag är fullt upptagen med andra människor.

På förmiddagen fick Jens och pojkarna möta mig i mitt helt urtvättade nattlinne med Barbapapporna som vanligt på grönbete gungandes under tyget.


Charlotta och Noah var över en kväll och BH:ar kom på tal då jag måste köpa mig ett par nya då bågarna åker ut under armen. Det hade jag också sagt till Janne tidigare då det ju är han som får betala dem. Janne tyckte att det är en kvalitetsbrist på BH:arna då detta sker med både billiga och dyra, att det måste gå att göra bättre. Sedan sa Janne: Kan du inte köpa papiljotter och rulla upp brösten istället?:)

Så får se hur det blir med nyårslöfte, tror det är bäst att låta bli då jag är en mästare att bortse från mig själv.

Alvar somnade på pappa Jens idag. Det såg så skönt ut.


Jag kunde Snappa ut att det var jag som fick äran att stryka Kottarnas och Jens nyårsskjorta. Ni tog jag i, Todds har jag tidigare strukitoch tvättat från julafton och en annan som var kvar från någon annan festlighet. Hampus skrev förra gången att han varit orolig för att det skulle bli han denna gång att han inte sovit på natten men skulle ta en eftermiddags lur:)


Är nog bara Janne som inte strukit festkläderna till lantisarna. Kanske inte Josefin heller, lite osäker på det. Är ett familjeskämt vi alla har utom Angelica och Jens:)

Jag bjöd ”verkligen” på ”fin” nyårsmat här idag. Till lunch fick Kottar och Jens pyttipanna. Till nyårsmiddag bjöd jag på makaroner och korv till Kottarna. Todd gjorde det nog inget då han plockade i sig med god aptit, Alvar också för den delen.


Angelica har varit hemma under dagen för att fixa och duka inför nyårsfesten de har med vänner. Jag fick mms med ett smakprov och rackarn vad hon lagt ner tid på det. 17:30 stog Jens och Alvar festklädda och Todd i pyjamas, eftersom han går och sover snart, och Angelica hämtade hem dem för party.

Här hemma blir det jag och Janne. Det känns skönt då jag tycker det gått i ett ett långt tag.

Janne har startat ”Sudokon” och sänkt ner tonfiskfileer han tidigare marinerat.


Det är Janne som rattar spisen idag och det är jag överlycklig över. Han har lagat mycket mat i nya köket och jag hurrar över det. Han får gärna ta över hela köket, jag kommer inte gråta eller strida om det.;)

Vi skålade i starten av Jannes matlagning…


…i en Cava som var superduper god. Undrar var vi köpt den?

Jag önskar Dig ett riktigt Gott Nytt År! Hoppas du har en fin kväll!
Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *