Kokat sten & kycklingfilé

Just nu är jag så irriterad och arg att det känns i hela kroppen, samma känsla i kroppen som då jag ”tvingas” spela något sällskapsspel, kubb, bowling eller något annat ohälsosamt sällskapsaktivitet. Det var längesedan jag var så här. 

Jag vill kasta min telefon, Mac airen och den stationära datorn i skogen bakom huset. Jag ha också lust att ta den där fiberkabeln som går in i huset och ta och dra i den tills kabeln lossnar i gatan och kasta ut kabelhelvetet också i skogen. Jag ska börja skicka röksignaler om jag vill något. Ja jag ska börja blogga iform av röksignaler tills jag eldat upp hela skogen bakom huset.

Jag är lika arg som dagen innan mens då jag bara går och letar efter en vattenpöl på gatan så jag kan dränka mig. Mens borde jag inte få då jag hade ägglossning i fredags. Fast vem vet vad som kan hända i klimakterievärlden, där verkar det kunna vara hur som.

Det här kommer inte gå över förrän jag har sovit, funderar starkt att gå och lägga mig för natten nu, 15:39.

Allt började egentligen i lördags. Jag skulle blogga och fick inte in mer än en bild, med bild nr:2 testade jag 103ggr på lördagen, två gånger på natten mellan lördag och söndag, provade 714 gånger på söndagen. 

Jag bloggar med telefonen. Jag frågade Janne hur jag får över bilderna till den där Mac air, eller Air Mac, strunt samma, jag vet inte vad den heter. Annars e-postar jag bilder till den stationära datorn och sparar bilderna på skrivbordet om jag ska blogga på en dator, krångligt och drygt då den står på ett annat våningsplan än den jag mest befinner mig på.

Janne berättade att det var så enkelt att dra över bilderna till dropboxen. Han skulle visa mig och hittade då inte den på datorn eller om han inte fick upp den. Han startade om datorn. Efter det så sket det sig. Efter nästan en timma med hela Appelsuporten inblandad återstår bara att lämna in dator(helvetet) trots att de inte såg att det var något som pajat i datorn. Den kommer hit men inte längre.


Jag gick till den stationära datorn, e-postade iväg bilderna via telefonen. Efter lång tid och många försök lyckades jag spara ner bilderna på skrivbordet, de hade gjort om lite sedan jag gjorde det sist, typ hösten -78.

Då visade det sig att mitt färdiga inlägg inte låg där inne i utkast. Jag försöker då publicera inlägget utan bilder för att sedan gå in och redigera och lägga in bilderna, då går det inte att pulicera inlägget på telefonen. Då brinner jag halvt upp och går där ifrån.

Kommer sedan på att jag vid två tillfällen tidigare raderat appen på telefonen för att sedan tanka ner den igen. Jag gör det och då går det att lägga in bilder, spara och publicera. Jag jublade i ca: 10sek tills jag upptäckter att alla tillägsverktyg inte funkar. Jag försöker men släpper det då resten av mig håller på att brinna upp.

Vi tittade på TV resten av kvällen.

Imorse, tidigt, åkte Janne till Tallinn. Lyckost Janne att få åka dit och lite avis är jag allt, det är ju en av mina favoritstäder. Som den goda hustru jag är så vinkade jag hejdå glatt.


Gick och drack mitt morgonkaffe och gav mig f-n på att kolla bloggverktyget igen, hur svårt kan det vara egentligen?

Det ville sig INTE. Jag gick till den stationära datorn. Den sitter med kabel direkt i dosan till fibern, bättre kan det väl inte vara. Det tog tid, det var så segt så segt. Gick inte ens att få ljud till radion på datorn, det tog för lång tid att buffra. Andra sidor och bloggsidan tog en evighet. 

Det är bara Janne som är nöjd med vårt fiber. Vi andra tycker wi-fi suger. När vi säger till så kollar han på Bredbandskollen och där visar det alltid att det är så hög kapacitet att hela Folksam skulle kunna få nät av oss med den kapacitet vi har in i huset. Det tar såå lång tid med vårt wi-fi att jag slår om till 4G istället. Att FaceTime med wi-fi så laggar det bara. Radion på den stationära datorn kom igång efter drygt 30-40min, precis så gjorde det igår. Då hade jag redan glömt att jag försökt satt på radion.

Medan jag satt och tittade på hur cirkeln snurrade och snurrade och snurrade så började det krypa i kroppen.

Jag började titta på annat i rummet för att inte brinna upp, jag får sådant kli av att vänta. Jag såg då akvariet och de stackars fiskarna. De kommer näst sist på göromål, jag själv kommer i sista hand i min egna ranking. Jag har inte haft tid eller tillfälle att göra något vattenbyte. Tidigare gick det att ha Kottar med då jag gjorde det. Nu går det inte längre då de är mer att ta för sig och det blir lek i akvariet. Jag tänkte att nu måste jag ta tag i saken. Såg att svartalgerna tagit fäste i akvariumet. Beslutade mig för att koka den stora lavastenen och de andra srtora stenarna för att ta död på en del. Så på med 10L kastrullen på spisen.


Lavastenen och en annan sten går inte i hela i kastrullen, så de kokas två gånger. Att vända på en kokande sten i kastrullen rekommenderar jag INTE, det har jag testat tidigare och nu lärt mig av mitt misstag.


När jag gör ett vattenbyte så har jag en hävert med ett plaströr som jag sticker ner i sanden, sanden kommer då i rullning i röret och tar med sig skit från botten och det som ligger i sanden.


Så vattnet som kommer i hinkarna ser väldigt skitigt ut. När jag höll på så kom jag på att jag läst att akvarievatten är kanon till växter, värsta gödningen. Tänkte då på de stackars smultronlandet som Kakan, Älva och Smilla sätter sig och pissar i och alla ska dom kissa över varandra. Annars kissar inte Älva där när inte Kakan och Smilla är här. Plantorna dör av deras kiss. Förra året fanns det nästan inte en planta kvar. Jag satte nya och lade Kompostgaller uppe på. I år kom jag på försent att sätta dit Kompostgaller direkt snön smälte, flera plantor har dött. De nya plantorna jag måste sätta igen kommer inte ge smultron i år.

Jag tog och bar upp fem av åtta hinkar tills multronen. Telefonen ville jag ha med upp. Fast hur tar jag den när jag går och bär hinkar i vardera hand och inte har några fickor? Jo Barbapapporna var ju ute på grönbete så jag lade IPhonen under en Barbapappa. Märkte att minst två IPhone hade fått rum där under. Fyllningen i Barbapapporna har ju med åldern trillat ner så de fungerade som en tyngdstopp så inte telefonen gled iväg. Ja då hade jag någon nytta av dom till något iallafall.


Nu hoppas jag att smultronen växer så det knakar. Naturgödsel på högsta nivå. Nu slipper Janne sätta sig på huk där ute och göra det stora för att gödsla, han lär ju vara glad nu;)

Efter kokning av stenar skulle dessa skrubbas för att få bort algerna. Sådant har jag tålamod med och kan stå i evighet. Annars har jag en ängels tålamod för det mesta, lite för långt faktiskt, det är inte riktigt hälsosamt.

Så istället för de ca: 2h ett vattenbyte med rengöring av pump och slangar så tog mitt lilla projekt 6.5h. Det är också typiskt mig.

När Janne åker iväg så drar jag alltid igång med något projekt, slår aldrig fel. Denna gång planerade jag att bara tvätta våra huvudkuddar och bädda rent och sätta i sommartäket i sängen. Sedan skulle jag ägna mig åt mig,  det sket sig, får göra det imorgon istället om jag hinner.

Jag kokade ett par upphackade kycklingfiléer till flickorna.


De tycker det är gott att få något iblandat i fodret. Smilla gillar att här då något gott i fodret, hon brukar säga till att hon vill ha mat då hon kommer:)

Klart en fyrfota tycker det här set aptitligt ut;)


Efter det gick jag på och skulle logga in med min inloggning för att få verktygen inne på bloggen. Det säger att jag inte kan ha den inloggningen utan ska logga in med e-postadressen, jag skriver då in den e-postadressen som är kopplad till bloggen. Det svarar då att en verifieringskod skickas till e-posten. På gmail i telefonen går det inte att logga ur eller skifta användare. Jag kom då på att jag laddar ner gmailappen. Där kunde jag då logga in på bloggens e-post. Där fanns många mail men inte med någon vetifieringskod. Jag hittade ett annat roligt mail från november. Ja det är längesedan, fart när det inte går att logga ut och in med annan e-postadress på telefonen så går jag inte in. Jag hade missat två roliga samarbeten också, dessa två var något jag faktiskt kunnat tänkt mig att göra.


Jag försökte inne i bloggverktyget igen och en kod till skulle skickas, inte f-n kom den heller. Efter femtioelva gånger brann jag av. Jag är fortfarande lika irriterad och arg. Vad är problemet liksom? Allt för jag uppdaterade telefonen i fredags, det händer alltid något och något som sedan inte funkar. Så gudars jobbigt med teknik jag inte kan och förstår.

Nu ska jag gå ut och tända eld på skogen och skicka ett röksingnalmeddelande till Janne. Bäst du håller utkik genom fönstret ifall jag skriver ett till blogginlägg ikväll med hjälp av röksignaler.
Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *