Knöligt i näsan

För drygt en vecka sedan upptäckte jag vad som irriterat i näsan en längre tid. Det har känts och känns som något är där. Jag har känt det olustigt när jag känt det då jag står och pratar med folk. Känts som någon kråka tittar ut och säger: Hej! till den jag pratar med. Känts som näsan är ett rackarns gökur.

Jag har varit på utgrävningar i området, snytigt mig, kört upp tvättsvamp med tvål och gnuggat runt (den behandlingen nyser jag av som satan). Inget dera har hjälpt.

Då i förra veckan så gjorde jag en grundlig undersökning av området nästippen längst fram. Å si du, där hittade jag en ärta. Inte en riktig då jag inte lekt Lisabeth i Madicken. Typ en ärta under huden. Den gör inte ont så det kan inte vara en finne. 

Så jag ringde Janne, jag ringde och ringde, inget svar. Nu visste jag att han satt i en massa möten i ett par dagar då flera hade kommit från andra ställen i världen till huvudkontoret. Tillslut ringde han:

– Du hade ringt några gånger! Vad hade du på hjärtat!

– Jag har hittat en knöl i näsan och jag är ganska säker på att den inte ska vara där!

Tystnad…..

– Hallå! Är du där Janne?

– Jag vet inte vad jag ska säga!

– Nä, jag ville bara berätta för någon då jag är säker på att det inte ska vara någon knöl där!

– Jag förstår det då du ringde! Jag sitter i möten hela tiden! Kan vi ta det här när jag kommer hem?

– Ja, jag ville bara berätta då jag är säker på att den inte ska vara där!

– Jo jag förstod det!

– Hej då!

– Hej då!

Jag hade tänkt Janne skulle känna på ärtan då han kom hem, jag förstod att han inte riktigt var mogen för det än då jag föreslog det hela för honom.

Jag pillade på ärtan då och då och tänkte om det var en finne ändå så borde den börja ömma. Under helgen lät jag den vara då jag var på köpcentrum, bland folk, på restauranger, på möte, flygplats, flygplan, i taxibilar mm.

Måndagen vart det inte heller så mycket pillande då Alvar var här och jag hade fullt upp med annat, likaså igår då Alvar och sedan Enya var här.

Efter att de åkt så tog jag tummen och kände efter. Tummen har jag provat ut som det bästa fingret att just känna på denna ärta. Med något annat finger måste jag vrida handleden ur led för att komma åt och känna efter.

Jag och Janne jobbar med ett projekt tillsammans. Jag jobbar inte fysiskt 100%, nästintill i tanken. Det är roligt och vi jobbar bra tillsammans. Igår skulle vi ha en liten uppdatering då han varit på jobbet i Stockholm hela dagen och jag här hemma. Jag upptäckte att jag under vårt lilla möte kände efter på ärtan då den blivit större sedan förra veckan. Jag sa:

– Oj, ursäkta! Jag skulle bara känna på knölen!

Janne kastade bara små blickar emot mig och stirrade mest år sidan och svarade:

– Det är lugnt!

Så här ser det ut när jag känner på ärtan:

  
Jag tycker också att min högra, i bilden vänster, näsborre ändrats i form mer än den varit tidigare. Här är det stor risk att jag inbillar mig.

  
Har du haft något liknande?

Vet du vad vi människor har längst fram mot nästippen på insidan?

Har du så?

Har vi kanske någon luktkörtel som på mig bäckat igen?

Kan man få en vårta på det där stället?

Eller är det bara en utväxt som man får då man blir äldre? 

Kommer ärtan växa sig stort som ett plommon och hänga ut som ett ollon ur näsan?

Jag har många frågor och jag hoppas du sitter inne med svaren till mig.

Vi hörs!

5 reaktion på “Knöligt i näsan

  1. Hej!

    Googlade ”knöl i näsa” och hamnade här. Vi är ett sällskap där 3/4 har samma knöl. Mågra nya svar?

    • Tyvärr inga nya svar. Brosk sa öron näsa hals- läkaren då jag passade på och frågade då jag var på koll efter en öronoperation. Knölen växte sig snabbt till en ärtas storlek och har sedan ”stannat” upp,

    • Jag kände på min nästipp och har också fått en sådan knöl och fått sån flera tillfällen , tänkte om de är någon form av inbyggd finne {acne} , kanske ringa till läkare och fråga ?

  2. Åh, jag har precis samma och nojjar sönder:( Någon som fått något svar på vad detta kan vara? Har haft min i minst 1,5 år och nu har jag klämt så hela näsan gör ont:( vad ska man göra??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *