Kalas- Bestämd ung dam

  ÅHar väntat på foton från familjens fotograf på Charlottas fika på påskdagen som var fantastiskt gott. Fotografen som samtidigt är matbehållare till minikotten har haft fullt upp med de och att minikotten haft ont i magen. Igår kväll kom fina bilder på fikat.

Hampus åkte hem till sin mamma när kalaset skulle stunda. Han var väldigt förkyld och hade fått ont i örat. För att inte smitta ner andra så åkte han iväg och i väntan på ett läkarbesök. Där konstaterades öroninflammation och sprucken trumhinna, stackarn.

Charlotta hade bakat fantastiskt. I dessa små glas var det en tårta med ett marsipanlock överst. Vilket jobb att fixa till alla småtårtor.

  foto: angelica.wallgren

En stor pannakotta med en jordgubbsspegel uppe på.

  foto: angelica.wallgren

  foto: angelica.wallgren

Jag är inte så förtjust i blåbär. Denna blåbärspaj var superb.

  foto: angelica.wallgren

Dessa fyllda urgröpta muffins med hallon och ett maränglock på var så mumsiga.

  foto: angelica.wallgren

Båda tjejerna är så duktiga att baka och laga mat.

Tack för gott fika!<3

Todd fick hänga med moster och blivande gudmor och ligga på kusinen där i magen.

  
Morbror Philip älskar Kottarna mycket och leker med dem.

  
Enya var nyvaken och väldigt stillsam till en början.

  
Både Philip och Mikael leker gärna med Kottarna. Vad som skiljer bröderna åt är att Philip gärna håller barna från det är nykläckta, på den passar Mikael och väntar tills de blir några månader.

Angelica, Jens, Alvar och Todd kom på eftermiddagen och käkade sedan middag med oss.

Philip som skulle åka hem till Uppsala mitt på annandagen sa hej då till Todd. Philip är mycket noga att säga det till alla.

  
Även hundarna njuter när Philip är hemma. Älva är tokig i Philip och heltokig i Mikael. Hon deppar när de åker hem.

På kvällen var det Alma som intog första parkett hos Philip, Älva tätt intill.

  
På förmiddagen kom en väldigt väldigt bestämd ung dam. Har aldrig sett Kotten så bestämd, hon hade vaknat så på morgonen. Hampus körde Philip till stationen då han lämnat Enya. Det är inte bara deppigt för Älva ska jag erkänna, det finns en mamma som tycker det också är deppigt.

Enya tyckte det var lämpligt att stå på armstödet till kökssoffan och balansera. Mycket bestämd ställde hon sig där igen och igen.

  
Att lägga denna bestämda dam efter lunchen var en kamp som krävde blod, svett (av mig) och tårar (från Enya och nästan av mig). Det var nästan så att jag ifrågasatte mitt mormorskap och funderade på att lämna in en avskedsansökan. Enya var inte trotsig, sur eller arg, hon var bestämd till tusen. Om hon blir så där bestämd i tonåren tar jag semester under dessa år;) Tillslut vann jag kampen, eller snarare var det nog att Enya förlorade mot behovet av sömn.

  
När Enya vaknat ringde Alvar för att prata.

  
Fröken var inte alla så bestämd när hon vaknade utan mer som vanligt.

  
Vi käkade lite mellanmål…

  
…och jag fick berätta vad allt hette.

  
Hon pratar så mycket nu att jag inte hinner med.

Vi gjorde pippilottor i håret. Tyckte det passade henne en dag som denna.

  
Hampus kom och hämtade Enya innan de skulle hämta Challan på jobbet och sedan åka hem till farfar och farmor Sandra för att äta mat.

Janne åkte iväg och hade sin spinningklass som vanligt på måndagar fast tidigare tid då det var röd dag.

När han kom hem hade han Thaimat med sig, vi käkade tog ett glas vin och tittade på sista avsnittet av House of Cards. Vi började titta på den serien i slutet av januari och har nu sett fyra säsonger. Vilken sorg! Jag lever, andas och är i House of Cards. Hur ska jag överleva tills femte säsongen kommer, mars 2017???

  

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *