Jukkas 50-års fest!

Dit var jag och hjärtat bjudna i lördags.

När jag fick höra talas om att Jukka fyllde 50år så trodde jag mitt döva öra tagit in informationen. Inte kunde han fylla så mycket!
Jag har träffat Jukka i några år. Han har varit med på spinning ibland. Jag harboxas för honom. Jag hade i min vildaste fantasi inte ens kunnat tro att grabben närmade sig 50!! Möjligen 40.

Vi äntrade Offensiven strax efter 18 och bjöds på bål. Här tog jag det medvetet lugnt och åt mest hallon, lingon ur bålen. För visst är det så att bären är ofarliga? Det är väl bara vätskan som är lite förrädisk i bålen?

Jag förundrades över den blandning på gäster Jukka hade bjudit. Det var jobbarkompisar från soc, musikvänner, träningsvänner, släkt, barn, svärföräldrar, vänner mm.
Jag tyckte blandningen av människor gjorde det hela spännande och roligt!

Efter minglet så var det dags att leta upp sin plats då det var bordsplacering. Då det var många människor jag inte kände tittade min sjukt blyga sida fram. Hjälp tänkte jag! Ska jag inte få hålla Hjärtat i handen!! Jag kände kallsvetten komma rinnandes. Tänk om jag hamnar bredvid någon på  min vänstra sida som inte rör på läpparna när den pratar? Hur ska jag då se vad den pratar om? Ska jag bara sitta och le? Ska jag leka bimbo?
Jag hamnade rakt framför Hjärtat.
Vilken tur tänkte jag men ångrade mig strax efteråt.
För helt plötsligt när det var någorlunda tyst så ställde han sig upp och vrålapplåderade åt ingenting och såg ut som ett fån som just släppts ut från en låst paveljong. Satanigatan vad jag skämdes.

bild (33)

Jag fortsatte dock som om inget hade hänt med novisen, en gång ingen gång…
Jukka hade gjort en gravlaxtatar till förrätt med en kräm på som jag inte hörde namnet på.
Här tänkte jag som förätit mig på gravlax som liten att det blir att bara svälja och se glad ut.
Men jag kan säga dig att den smakade helt ljuvligt gott! Så där gott så jag inte vill svälja. Jag njöt av fulla drag.

bild (6)

 

Vid varje plats fanns en lapp med ett uppdrag. Jag skulle prata en mening engelska i varje konversation jag hade. Jag fegade ur. När jag berättade det för Angelica så sa hon: Jag är tacksam för att du fegade ur mamma! Bra mamma!

Hjärtats bordsgranne hade fått uppdraget att prata finska med den på sin vänstra sida.
Just finska var nog inte hennes grej så hon var smart nog och gick och frågade flera om de kunde några ord. Hon kom tillbaka och sa: Voi Vittu! Voi Vittu!
Där satte jag rödlöken i halsen och Hjätat stirrade på henne. Själv var hon glad att kunna ett par ord på finska men hade bara fått veta att det var en svordom. Harkel harkel säger jag. Men fantastiskt kul att polisen lurat i henne detta:)

Sedan höll Jukkas vackra roliga fru ett tal till sin man. Det var riktigt kul och höjde stämningen. Det var professionellt gjort. Jag fick veta att Jukka utbildat sig till kock som ung och verkat som det i många många år och haft egen restaurang. Jag som trodde Jukka varit soc-tant i hela sitt liv. Jag trodde bara han hade ett genuint matintresse. Jag lär så länge jag lever;)

Ett sångblad fanns naturligtvis med, det hör ju till vid den här åldern. Själv är jag inte älskare av det. Men toastmaster Cilla drog igång och det vart roligt!

Här någonstans började Hjärtat applådera häftigt ståendes i sin ensamhet igen. Pinsamt var ordet. Någon skrek då och då: Som Jukka har lärt mig! Någon annan gastade: Som flickan sa!
Jag fattade då vad det stod på deras lappar:) Kul inslag i festen!
Hoppas bara andra gäster fattade vad det stod på Hjärtats lapp så det inte går och tror att jag är personlig assistent till honom också, inte bara Anna;)

Varmrätten för de som bara tycker det är okej att döda djur i havet var en havswallenbergare, mycket gott.

bild (14)

 

För de blodtörstiga typerna;) Var det stek och kycklingspett, potatisgratäng, rödvinssås och sallad. Very gott!

bild (30)

 

Många höll tal, bra tal. Det var inte sådana där trista tal utan roliga och lätta.
Jukkas dotter Maja sjöng för sin pappa ackompanjerad av en kille på gitarr. Det vart nog kvällens talare. Vilken sångröst flickan har! Det vart tårdrypande hos mig då hon sjöng, fantastiskt!

Kaffe, tårta och avec. Rackarns vad jag drack kaffe, 4 koppar för att vara exakt. Så gott! Två bitar god tårta slank ner och en liten rackare till kaffet.
Lite vin till maten åkte också ner genom strupen, ett par tre glas, hoppsan hoppsan. Men tydligen var jag på festhumör då jag inte kände av det och ingen behövde leta efter mig under bordet eller ute i buskarna.

bild (29)

 

Kompisarna hade gjort affischer på olika Jukkosar. Vi fick skriva på den vi kände Jukka som. Kul att läsa vad de andra skrivit.

Här är alla olika Jukkosar:

bild (18)

 

bild (19)

 

bild (20)

 

Vilken lycka för födelsedagsbarnet att han fick en Avatarperuk:)

bild (21)

 

bild (22)

 

bild (23)

 

bild (24)

 

Här är Jukka med sin söta dotter!
Skulle jag vara barn och fick välja skulle jag välja en Jukka till pappa. Jag är fullt övertygad om att han är en superpappa, det har jag alltid trott.

bild (25)

 

bild (26)

 

bild (27)

 

 

Här skrev jag. För trots alla muskler och tatueringar så har jag alltid tyckt att Jukka är en mjuk och trygg Teddybjörn. Någon att hålla i då åskan går;)
Kanske inte riktigt vad denna man vill höra men ändå.

Vinet flödade på festen. Det var högt i tak. Skrattsalvorna avfyrades likt en kulspruta. Själv skrattade jag så jag hade ont i magen, ansiktsmusklerna fick mjölksyra.

bild (32)

 

Hjärtat skulle fota mig titt som tätt. men vem vill bli fotad efter några glas vin då en tror att en är så snygg och läcker, inte jag.

bild (9)

 

Tillslut gav jag motvilligt med mig så jag fick slut på den leken. Det räckte gott att han stod upp i tid och otid och applåderade.

bild (31)

 

Pupillerna matchar faktiskt läppstiftet riktigt bra. Där fick jag allt till det!

Som sagt var så ligger ju musiken Jukka varmt om hjärtat. Självklart spelade deras band på festen.

bild (17)

 

”Soc-tanten” som sjunger rock i kavaj, spännande kombo.

bild (28)

Trummisen var min vänstra bordsgranne och gitarristen min högra. Trummisen bodde visade det sig i samma kvarter som jag, lite coolt faktiskt.

 

Men kavajen åkte av till alla tjejers (läs: tanter med vin i kroppen) glädjeskrik;)

Du kan anlita dessa grabbar då de är riktigt duktiga.
Jag filmade några låtar och några försvann och kom inte in i telefonen hos proffsfotografen Bettan. jag menar att jag förstår att du vet att jag är proffsfotograf, det ser du ju på alla mina bilder jämt, klara och med djup.

Smakprov 1

Efter smakprov 1 så lovar jag att du också vill ha mera!

När Smakprov 2 drogs igång så vart det mer livat på dansgolvet kan jag lova. Då rockade alla loss med sina käppar och rullatorer;)


Sedan fick inte jag vara ute längre och var tvungen att åka hem…… suck….

Men jobb väntade arla arla morgon så det var bara att tvinga sig hem.

Tack Jukka för en fantastiskt rolig fest med gott att äta och dricka!
Underbart att möta alla de slag av människor. Din 50-års fest kommer jag minnas med glädje!

bild (15)

 

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *