John Gray the clown

På spinningen idag pratade ett par om programmet Skavlan, de nämnde John Gray och jag vart nyfiken vad det var för en man, man och man kunde jag konstatera efter att ha sett  och hört på John Gray. Men lite genomskådade jag honom allt, men mer om det nedan;)

John Gray måste ha stannat av i sin utveckling totalt, visst har han rätt i att många kvinnor känner sig oälskade för att mannen inte delar ansvaret för hem och barn, han har också rätt att många kvinnor är stressade men där tar det nog i stort sätt slut.

Han tycker att kvinnor och män är så olika att vi kommer från två planeter, Mars och Venus. Visst är vi olika och det är ju alla människor vare sig dom är kvinnor eller män. Visst män kan inte föda barn och amma, en kvinna kan inte befrukta en annan kvinna och lite annat men än sen då.

Han berättar att mannen vill vara själv då han är stressad medan kvinnan vill prata, att mannen har större stressnivå. Jag undrar varför det då är ett högre antal män som slår sina barn med anledning av att dom blir stressade då små barn skriker etc.?
Sex är det viktigaste för mannen medan det viktigaste för kvinnan är att prata. Men hallå, detta hör väl hemma hos de som tycker könsstympning är ok. Det är lika viktigt för en kvinna och är numer rumsrent för att kvinnor tycker det är viktigt.
Sedan frågar han då han får ett mothugg: Gifter sig en kvinna för att få hushållshjälp? Nej för att få kärlek, bekräftad mm. fortsätter han.
Han säger också att en man endast tar i sin kvinna då han vill ha sex.
Han säger sedan att en man mognar då han försörjer kvinnan, oj oj oj säger jag.
Han säger också att vi kvinnor ska låta mannen titta på tv en stund efter jobbet och säga: Du som har slitit så idag, sitt och vila en stund så kan du hjälpa mig sedan. Vi kvinnor ska bjuda in mannen med att be om hjälp. Hjälp säger jag i båda bemärkelserna.


Så här är det lilla John Gray:
Ungdomar som har rörigt på sina rum och dammråttor stora som fotbollar ser inte det, de har inte utvecklat de seendet än, så att träta och tjata med orden: Plocka undan, ser du inte hur stökigt det är! är faktiskt att som att be en vägg svara och att förvänta sig att den säger att den ser att det är rörigt för det är inte förrän vid 19- års ålder som människan kan se det, för en del träder det naturligtvis in tidigare och för en del senare och det kommer med mogenheten och inträdande i det vuxna livet.

Men att nu mannen (eller kvinnan om det är omvänt) inte gör hushållssysslor handlar om att han fortfarande inte är en man, han har inte klivit in i mansrollen för att han vill fortfarande vara ”mammas pojke” och bli omhuldad, han är rädd helt enkelt för att bli vuxen eller så har han stannat i utvecklingen innan seendet kommer vad som behöver göras.

Jag är för jämställdhet så trots att jag dragit minst 99% av hushållsarbetet och 99% av småbarnsåren själv så har jag även gjort ”manliga” saker som att snickra, lägga golv, måla huset, måla inne, kaklat badrum mm för jag tycker att är man för jämställdhet så gör man de så kallade ”manssysslorna” också. Jag tog hand om allt utom tapetsering och att gå upp på taket, tapetsering pga av att jag är så noggrann att våderna skulle bli sabb om jag skulle ändra flytta våden etc. taket pga av att jag rätt var det är bara ramlar osv.
Så jag är ingen jävla rödstrumpa med allt serverat.

Jag har fått rådet att jag ska be om hjälp då jag vill att någon annan ska göra något av ”mina sysslor”, vad tusan ska jag be om hjälp för, det funkar inte och nu har jag kommit så långt att jag vägrar säga: Kan du hjälpa mig? inom rimliga gränser för alla som bor under samma tak ser ju vad den andra gör, görs det en veckostädning varje vecka jag då vet ju alla att det görs och att be de andra om hjälp skulle kännas lika främmande som att be sin partner vara barnvakt till de gemensamma barnen, det syns väl när diskbänken är full, diskmaskinen ska sättas på, dammråttorna på golvet, skiten på toaletten, att kläderna behöver tvättas etc. och då är det ju bara att vara vuxen och ta ett vuxet ansvar för hemmet om mannen nu vill vara en riktig man.

Det finns väl inte så mycket som slår en man som står med händerna i diskbaljan, eller dammsuger, står vi spisen mm, i sexighet, det är jag inte ensam om att tycka. Och att dela på hushållssysslorna (behöver inte vara millimeterrättvisa) så känner kvinnan sig omtyckt och älskad och är det nu sexet mannen vill åt så lovar jag att kvinnan mer än gärna hoppar i bingen oftare med mannen om ansvaret delas på hemmet, för vem vill inte hoppa i säng med en riktig man mot en liten mammas pojke och kvinnan kommer garanterat vara gladare och lyckligare.
Sönerna här hemma har jag försökt fostra till män, tror att första flyttfågeln är en riktig man, har fått det intrycket och yngsta sonen som fortfarande bor hemma förklarar jag hur han ska få en lycklig kvinna, så han är på utbildning i min skola;)
Jag förstår också varför kvinnor tänder på rika män för då kan de ju köpa sig lite ”frihet”

John Gray är en provocerande försäljare, en riktigt duktig en som lever på sin 20-år gamla bok fortfarande, är säker på att den första boken är skrivet på en runsten för så förlegad är den, men han lever ju på att föreläsa om detta, de som blir mer provocerande än jag går på hans föreläsningar och de män som är lata och fortfarande vill vara små och mammas pojkar och inte vågar ta klivet ut och bli man går på hans föreläsningar mm. och denna kategori ser ju till att han kan fortsätta. Många tycker ju att det är roligt att gå på Cirkus och se en Clown;)
Om nu John Gray lever som han lär så får han väl vara en liten mammas pojke och tycka att det var bättre förr då det inte fanns el och vatten inomhus och dasset utomhus:)

 

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *