”Jag är gammal…”

”Jag är gammal! Du borde ta hand om mig istället! Ge mig frukost på sängen med nykokta ägg, nygjord smoothie, kaffe, en rågmacka med god ost! Massera min rygg och vara snäll mot mig! Tänk på att jag är en gammal man!”

Det här och många fler tjänster jag ”borde” göra fick jag höra av Janne i helgen då jag hoppade på honom och killade, nöp här och där och var grymt kaxig i munnen (impad själv faktiskt) då jag pinade honom.

Ärligt så stirrade jag bara på honom. Jaha, det tyckte han, det tycker kanske inte jag, inte i den omfattningen han uttryckte.

Jag kontrade med hur många gånger jag har kommit med frukost och väckt honom och han sagt: Jag hade inte tänkt gå upp än, sätt det i kylen! Tack tack!

Imorse väckte Älva mig som vanligt, imorse 07:10, mellan 05-07 varje dag väcker hon mig, då vill damen morgonkissa. Oftast följer hon med mig tillbaka i sovrummet igen. Ibland vill hon ligga i hallen, ibland i soffan och ibland i köket istället för att komma tillbaka till sovrummet. Ibland ångrar hon sig då hon inte följt med tillbaka till sovrummet. Imorse kom hennes ”ångervecka” precis då jag somnat om. När jag vaknade till igen och såg Janne snusa gott gick jag för att ta hand om min ”gammal” man. Från hans önskelista fixade jag iallafall nykokta ägg, fil och crunch och äppeljuice.


Jag vill ju försöka vara en god hustru till den gammal maken.

Funderar på att beställa en rullator till julklapp åt honom. Tror inte du han skulle bli överlycklig över min omtänksam?
Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *