Jag är en taxvalp

Det tror iallfall Alma vid det här laget.
Alma har/blir jobbigare och jobbigare i sin skenvalpning varje gång.
Hon brukar springa efter mig och vill vara mig nära. Hon äter nästan bara mat om jag står på alla fyra bredvid henne.
Denna gång boar hon i dubbelsängen och är bara tyst och nöjd om jag finns där.
Hon river och bäddar bland täcke och alla kuddar. Ingen skulle tro mig om jag sa att jag bäddar sängen varje dag efter att Alma farit fram där.
Hon piper, gnyr och skäller efter mig.
På natten ligger vi tätt tätt tillsammans hon och jag. Vi ligger där och hennes mjölk rinner och fläckar ner lakanen. Att lyfta Alma så här in i skenvalpningen medför alltid en blöt hand av mjölk. Ibland ligger hon på mig på natten. Jag vaknar och luktar som ett surt mjölkpaket. Sedan tvättar Alma mig denna gången, precis som tikarna håller på med sina valpar. Som tur är tvättar hon inte mig så jag ska kissa eller skita. Hon tvättar t.ex hela min rygg grundligt, hon slutar när jag säger till och börjar så fort jag har somnat igen, så håller vi på. Jag kan vakna som en östermalmskille med backslick och en pappa som är stenrik på morgonen. Då har Alma tvättat igenom mitt hår. Helt galet är det denna gången.
unnamed (54)

Den som har det jobbigast är ju iallfall Alma.
Igår skulle hon försöka komma under en garderob, bara pressade allt vad hon hade och sedan skulle hon försöka komma under spjälsängen med våld. Hon var väldigt upprörd över att inte lyckas.

Så Alma ser mig som sin valp. Kul att dra in i CV:t att jag numer har erfarenhet av att vara en strävhårig taxvalp också.

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *