Inferno och ansiktsbeh.

Idag var det då Äntligen dags för mig att gå iväg och få en ansiktsbehandling innehållande bl.a porrengöring.
Nu var det ca: fem år sedan jag gjorde det sist så lite hade nog packats ihop i porerna under åren.
Jag slutade sköta om mitt ansikte för ett år sedan då jag aldrig tyckte jag hade tiden. Jag tänkte: Tvål och vatten har väl fruntimren haft i alla tider!
Jag har aldrig varit bra på att ta hand om mitt ansikte. Gjorde det en period för så där 15 år sedan. la av då jag ansåg att det var för dyrt. Började för sex år sedan och slutade förra året. Knäppt då jag verkligen gillat det och sett det som en lyx.

Jag lovar att det fanns många porer som behövde tryckas ut. Det vart som en rejäl lövhög på golvet. Varje pormask hade årsringar i sig eftersom det var så längesedan. Lovar att en arkeolog skulle gå igång på dessa pormaskar.
Det var krämer, masker, ånga och ozon, sedan sa hon: Nu är det dags för att noppa ögonbrynen. Då lovar jag att jag var på väg att sätta mig upp så filtar och plädarna, jag var inlindad i, flög åt alla håll. Vad i hundan! Jag noppade och klippte ju ögonbrynen här om natten då jag kom på under en nattpink att jag var tvungen att ansa då jag ju skulle på ansiktsbehandling.
Hon började noppa och jag undrade om hon bara fejkade och drog lite i hårstråna. Hon höll på så länge att jag nickade till.
När jag var klar så sa hon: Jag tog mycket på ögonbrynen då du är och ser så trött ut! Så här ser du mycket piggare ut!
Jag tittade i spegeln och det mesta av mina könshår till ögonbryn var borta. Hon hade tagit 1-1.5cm på höjden.
Hur i hundan ska jag kunna hålla efter dessa? jag är ju inte heltidsträdgårdsmästare som har tid med sådant. Jag får väl gå dit två ggr i månaden då för att hålla detta.

Allt var helt underbart. Jag hade nickat till flera gånger under tiden. Fylld av glädje oc energi efter att ha känt hur någon pillat på mig och gett beröring.
Jag gav (tyvärr) upp mina kära Dermalogica- produkter efter att ha blivit insåld på andra.
unnamed (18)
Jag har verkligen trivts med rengöringen, multikräm, mjukgörare, ansiktsvatten, sminkborttagning, mask, ögoncreme mm. Så att jag nu bytt är verkligen att spela högt av mig.

Jag bytte till ett märke som inte har konserveringsmedel och andra tillsatser, bara örter och har lika bra resultat som Dermalogica. Aldrig hört talas om dessa tidigare.
unnamed (16)
Men de intygade att produkterna Maria Åkerberg var superduper bra.
Jag ska testa och ge det en ärlig chans. Jag borde bara ha luktat på produkterna innan. Ett par av dem luktade lite som att gå in i en hälsokostbutik (!). kanske inte en doft som jag vill gå runt och dofta. men som tur är är dessa produkter de jag tvättar bort.
Men du ska se att snart skriver jag att jag älskar produkterna.

Angelica sa när jag kom hem: Vad mjuk du ser ut i ansiktet!
Klart när det slipat, spacklat, smort in, peelat, ozonat, fuktat, tryckt och klämt så ansiktet svullnat att det ser mjukt och slätt ut.
unnamed (5)

Själv var jag så glad, nöjd, avslappnad, energifylld att jag fick kasta mig på telefonen till Hjärtat direkt jag kommit in i huset. Jag ville han skulle få höra mig någorlunda pigg och glad, iallfall medan jag log.
unnamed (1)

Angelica öppnade nämligen ytterdörren när jag rullade in på gården. Direkt jag hoppade ur bilen sa hon: Jag vill bara varna dig innan du kommer in att det är jättestökigt!
Ja det var ju ingen överdrift direkt.
Jag trodde Gudrun varit på besök, stormen Gudrun alltså.
Det låg leksaker på hela köksgolvet, på bänkar, i hallen, i badrummet, på gästtoaletten, disk på köksbordet, skor låg utspridda, köksbänkarna fulla i allt möjligt, ett blött badlakan hängde på en köksstol, gossedjur utspritt över hela huset.
Jag ville bara köra in huvudet i ugnen och glömma vad jag just sett. Angelica och Alvar åkte och jag började plocka. Jag kände direkt stressen komma och glädjen och energin jag fått for iväg som en vårflod ur kroppen.
Plockade och plockade. Sedan åkte den nya disktrasan i klorin då den luktade surt som attan innan jag kunde torka av bord och bänkar. Plockade ur och i diskmaskinen.
Att just gossedjuren låg utspridda över golvet och kuddar, snuttefiltar mm. kändes så där då Smilla och Kakan släpper sin sommarpäls. För att hålla det något så när så får robotdammsugaren gå två ggr per dag och en gång med vanliga dammsugaren. Nu var robotdammsugaren nere. jag hade satt igång den då jag åkte för att få upp allt hår ifrån Jojo så batteriet skulle inte hålla för allt uppe.
Sådana här hårbollar rullar över golvet i massor numera.
unnamed (10)

Nu borstade jag hundarna senast i lördags och det skulle behövas varje dag. Då håller det sig bättre inne. Men nu har vädret inte varit så att jag själv vill stå i regnet och inte heller ställa hundarna i det och kamma dem. Annars har jag köpt en borste speciellt för att få bort max med hår.

Mina flickor lossar inte så mycket hår. Men de fick åka iväg på trimning idag ändå trots att det skulle kunna gå en månad eller två till innan det var dags. För nu fäller dom inte många hårstrån.

Challan kom som tur var så jag lugnt kunde dammsuga. Att göra det idag skulle kunnat varit livsfara för hundarna, eller emla-plåster bäraren. Det fars runt, bärs på hundar, på Alvar, klättras i oändlighet, i badrumsskåp, ytterdörren, hyllor, i fönster, på bord, det hoppas på elkontakter så det måste passas hela tiden.

Nu sitter jag och hoppas att Annas och min dejt blir av kl. 20.00.
Annars så får jag gå ut på byn och slita tag på första bästa och dejta.
Eller är det någon annan som vill dejta ett par timmar om en halvtimma?
Jag behöver luft och Hjärtat är hemma ikväll så sedan jag medicinerat och nattat tar han över.

Vi hörs!

2 reaktion på “Inferno och ansiktsbeh.

  1. Ja jöta Petter vilken eftermiddag du fick. Förstår att din nyvunna energi från behandlingen rann av dig snabbt min vän.
    Såklart du längta efter mig :-))
    Vår fika stund på Espresso house var sååå mysigt. Sitta och prata om allt och inget var just vad kvällen behövde. Älskar detta fik och att dom har öppet till 22 är guld.
    Varför stress fika på dagen när det är lugnare både hemma och på stan en kväll.
    Tack vännen min för i kväll <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *