I omklädningsrummet

Igår på gymmet står där en ung tjej då jag kommer in, hon sminkar sig och sprayar sedan håret, om jag får säga det, mycket. Hon sprayar och puffar upp håret, hon sprayar och puffar upp håret osv. ett otal gånger.

Jag tänkte inte på det men i min värld så såg det ut som om hon tränat klart, duschat och nu höll på att fixa i ordning sig.
Men sedan tyckte jag tjejen gick ut i träningslokalen och då kom min reaktion och jag frågade dottern om hon gick in för att träna och så var fallet:
När jag sedan kom in på gymmet så var hon i färd med att träna med sin pojkvän, men lika mycket som hon tränade var hon framför spegeln för att puffa upp håret så det behöll sin volym och att dra upp sitt linne så att magen verkligen syntes.
Jag reagerar på detta att tjejer och för den delen killar känner sig tvungna att sminka sig och fixa till håret för att kunna träna.
Nu är ju jag typ tant så jag gör tvärs om, jag sminkar av mig för att sminket inte ska rinna då jag blir svettig och jag sätter upp håret i tofs så att håret inte hänger i ansiktet svettstripigt,
Men om vi backar tiden till då jag var i den åldern denna tjej var så skulle någon komma in träningslokalen sminkad och fixad upp till tänderna så skulle alla andra tro att människan kommit fel.

Just denna tjej tror jag skulle vara mer betjänt av att träna upp sitt självförtroende än att träna upp sina muskler, träna upp det så att hon känner att hon är bra som hon är utan en halv flaska spray i håret eller fundation, mascara mm. i ansiktet.

Nu vet jag att denna tjej är långt i från ensam att sminka upp sig och fixa till en frisyr som ska hålla även om det blåser storm och regnar, men varför är det så?
Varför känner de att de är tvungna att fixa till sig så innan ett träningspass?

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *