I CHOCK! coolbettans Biggest Loser!

I bilen på väg till Stockholm igår skulle jag berätta för Hjärtat en sak.
Det jag berättade var att jag pratat med en bekant tidigare under dagen. Vi diskuterade om storlekar på kläder. Jag vart VÄLDIGT förvånad då kvinnan hade mindre storlek på kläderna än vad jag har.
Nu är det så att jag upplever denna kvinna väldigt väldigt stor och inte hälsosam.
Jag ställde en fråga, korkad kanske, kanske inte. Men så här löd den:
– Är jag lika stor som NN?
Nu hade jag ISKALLT räknat med ett annat svar än vad jag fick. Det här svaret fick jag med en mycket ärlig stämma: JA!
Jag lovar dig att det var som att dra ner byxorna på mig i julruschen på Åhlens den 23:e december!
Jag vart alldeles tom i skallen och tyst. Sedan gick det upp för mig hur jag uppfattas och fick då fullständigt nog av mig själv. Vilket UPPVAKNANDE!
Jag kastade mig på telefonen till Anna, hon svarade inte. Sedan fick jag tag på henne och hon vart också chockad.
Försökte trösta mig med att jag iallfall tränade. Det var innan jag fick se bilden som togs av mig igår då jag inte orkade komma upp efter övningen. Jag visste inte hur jag skulle komma av den här bänken. Åka bakåt och av den? Försöka få ur ena benet sidledes? Historien slutade med att PT fick hjälpa tant i sittande ställning.

bild (29)

 

När jag såg det här fotot så förstår jag. Ser ut som en flodhäst som ligger på rygg.

Nu är det inte så att jag anser att alla behöver vara smala. Men jag trivs inte med min kropp. Har ju inte gjort det på ett tag då jag inte kommer i mina kläder. Jag vägrar köpa nytt så jag går i de få plagg jag kan ha.

Jag kände att nu är det nog! Ska jag gå här varje dag och inte trivas med mig själv? Ska jag riskera att få diabetes eller andra sjukdomar och fortsätta äta som om jag vore svältfödd? Jag vet att jag äter då jag är trött, kroppen skriker efter snabba kolhydrater och fett. Men då är det ju bättre jag vilar en stund, istället för att tugga mig vaken.

Jag bestämde att på måndag börjar coolbettans Biggest loser!

the-biggest-loser_54795010

 

Anna gled med i min Biggest loser grej. Så på måndag börjar även hon. Men jag lovar att det inte finns så mycket Big på henne. Men hon väljer själv och vet precis så som hon trivs. Jag är glad att ha en kompis med mig i kampen.

Jag smsade Angelica som var på kalas, jag och Kakan satt ute på bänken. Det var som om Kakan förstod att något inte var som det skulle för hon lutade sitt huvud mot min axel.
Angelica fann nog historien något lustig vart efter jag berättade vad som hänt.
Jag bad Angelica om hjälp för hon är verkligen expert på kalorier och kaloriförbrukning. Hon vet t.ex. exakt hur mycket jag behöver promenera efter att ha stått och andats in matoset då jag lagat mat;)
Visst vet jag hur jag ska äta. Men nu vill jag ha resultat snabbt så jag får en kick att fortsätta. Fru Wallgren (Angelica) var dock väldigt noga med att jag INTE ska gå hungrig. Det ser jag som ett friskhetstecken från hennes sida och hoppas att det är något som hon själv strävar efter.
Men Angelica förstod.

bild

 

Anna och jag peppade varandra ända upp i hårfästet. Vi hetsade varandra till uppgiften. Steg ett vart att äta så mycket ”skit” som möjligt fram till måndag. Smsen flödade oss emellan så TELE2 skrattade ända fram till banken.
Anna åt pizza till middag. Själv fick jag nyttig mat, kokt kycklingfilé i curry och sallad (inte jag som lagade den maten). Men jag kontrade med att åka till affären och handla. Och kan du tänka dig att det gled ner en glass i varukorgen. Den satt jag som det fetto jag är och tryckte i mig på parkeringen i bilen i min ensamhet. Det var faktiskt en riktigt sjuk grej och visar på att jag bör ta tag i mitt liv.

bild (31)

 

Men jag och Anna började även tjuvträna i vad som skulle komma. Vi gick ut och gick med våra Bungy Pump- stavar i spåret. Jag hängde inte med Anna i hennes tempo. Åter ett kvitto på att mitt liv måste ändras. Men jag flåsade efter ända in till mål.
Anna försökte dra ihop fler tjejer som skulle gå med oss, bara snygga vältränade tjejer. Anan tänkte att det vore ju bra om någon av oss inte kan gå någon dag så kan vi gå med de andra så vi kommer ut, smart.

bild (2)

 

291 kalorier gjorde vi av med! En bit på vägen då jag räknade ut att jag måste göra av med 105 000 kalorier mer än vad jag stoppar i mig innan jag är i mål.
Idag går vi igen, kl.19.00. Vill du hänga med så är det bara att komma. Det är ju bra med motion för hälsans skull. Sedan blir du så mycket gladare då du får finfina hormoner i kroppen. Sover bättre. Lite av stressen rinner av dig. Bara fördelar och kul när vi går flera!

Så nu blir de två träningspass om dagen, ett styrka och ett kondition.
Satanigatan att jag Älskar att äta så mycket!
Anna och jag ska väga varandra en gång i veckan. Det är tur att det är hon som ska titta vad jag väger för jag kan inte se det själv då jag har för dålig syn. Jag tar kort på mobilen och förstorar upp bilden då jag vill se vad jag väger.

Så imorgon startar coolbettans Biggest Loser!!!

Vi hörs!

2 reaktion på “I CHOCK! coolbettans Biggest Loser!

 1. Ojdå, här ska det tydligen hända saker!
  Visst, det skulle väl vara nyttigt om du blev av med lite vikt, men se till att det inte går för fort, då kommer du inte att bygga muskler och det vill du väl 😉
  Magmusklerna behöver tränas, du bör orka göra Dragons Fly inom ett kvartal, det kan du ha som delmål.
  Lycka till!
  P/T

  • Tack för dina ”peppande” råd!
   Självklart klarar jag Dragons Fly om mindre än ett kvartal.
   Ses idag så ska du få se att jag säkert redan kan! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *