Hjälpsam dotter, svärson & hemkört

Kylen gapade tom och likaså skafferiet!
Inköpslistan har varit klar si så där i fem dagar, men veckan varit kantat med andra aktiviteter så att åka iväg till stadens ICA MAXI har helt enkelt fått stryka på foten.
Varje dag har det tittats på listan för att konstatera vad är mest akut att handla och sedan har den mindre lokala ICA fått ett snabbt besök, det har strukits på den färdiga listan och lagts till ju fler dagar som passerat.
Jag kände min inte hundra igår och sedan väntade ju en ny dags road trip så vad göra?
Jag ringde dotter C och frågade om hjälp att handla och visst kunde hon göra det, jag frågade om hon fick hjälp av svärsonen och först sa hon: Jag vet inte! Sedan sa hon högt: Din svärson hjälper nog gärna svärmor och handla! Jag fattade att han nu var i närheten och tycker att det var ett smart drag av dottern för vad skulle han säga när jag fanns i luren:)

Tacksam för all hjälp, dom handlade, dom åkte även runt till stadens alla Hälsokoster (alla två) för att inhandla Kolloidalt Silver men det var slut, jag kom även på ett par till saker som jag ville de skulle handla så jag ringde men ICA var redan avklarat så de fick besöka ICA igen  och när jag kom hem var allt inplockat i kyl, frys, städskåp, skafferi mm. Det kallar jag LYX!
Så från ganska tomt till

välfyllt! Tack så mycket för hjälpen dotter och svärson, guld värt!

När tiden slog 10 minuter i middagsdags så gjordes något som aldrig inträffat förut, pizza beställdes med hemkörning.

För 25 kronor extra kör dom hem pizzan, helt fantastiskt, jag menar det kostar ju nästan 25 kronor att bara köra bilen ned för gatan.
Gott var det att för en gångs skull sätta sig i syndens näste och sluka en pizza.
Jag har varit sugen på pizza ett tag men vet att dom två första tuggorna är goda och sedan är det bara bukfylla för resten, sist jag åt en pizza var nog i somras eller förra våren.

I skrivande stund är det mitt i natten och nu ska ni få ett tips av mig som jag enligt mig själv är expert i ämnet.
Jag har ju passerat barnstadiet med råge så jag kan ju inte kalla mig öronbarn längre utan jag brukar anta titeln öronvuxen.
I den titeln ingår en hel del öronvärk och den kan komma bara så där och inatt kom den åter och hälsade på.
Nu har jag ju tränat på det här sedan jag såg dagens ljus och säkert avverkat 150 öroninflammationer utan att jag skarvat på och sedan då jag kom i ålder att jag kunde svälja tabletter så hade jag alltid penicillin och näsdroppar hemma och i skolväskan.
Näsdroppar kan i många fall vara lösningen för att slippa ta penicillin om den lilla saken genast sätts in, den hjälper till att rensa gångarna i öronen och tas trots att snuva lyser med  sin frånvaro. När jag var mindre fanns dom i vad jag tycker var en bättre och mer hygienisk förpackning,  i engångsförpackning, en liten plasthylsa som jag rev av toppen på och tryckte ut innehållet i näsan. Nu är det ju en spray som ska användas och jag är ju ingen som snortar näsdroppar i tid och otid så då tycker jag denna spray är ohygienisk att ha och sedan ska det ju rinna ner lite i svalget för bästa effekt och det är svårt att få mängden då det sprayas i näsan.
Men sedan minst tjugo år tillbaka har jag kokat mina och barnens egna näsdroppar och så även i natt, jag tar 1dl Vatten och 1 krm Salt, låter det koka upp och sedan svalna, jag tar lite på en sked och häller det i näsan liggandes så att jag känner att det rinner ner i svalget.

Här står nattens droppar och svalnar och jag väntar ivrigt att få använda dom.

Så gör denna huskur direkt om du får ont i öronen.
Gör inte någon gammal huskur med lökomslag eller ännu värre vitlöksomslag det händer allt för ofta att det fräter hål på trumhinnan för det är för starkt för trumhinnan och den ska du vara rädd om för det är den som gör att du kan höra.
Nu kommer jag att sitta uppe i några timmar och hälla i mig mina egentillverkade näsdroppar i hopp och tro att jag häver öronvärken för att jag vet att det annars måste gå till måndag innan jag får hjälp för en vanlig läkare ser inte om det är inflammerat då jag har en ny trumhinna gjord av en bit av muskeln ovanför örat, sedan är jag rädd om mitt öra för tro mig, det är en ynnest att kunna höra!
Och du, du pillar väl inte i örongången med något mindre än armbågen;)

 

Vi hörs!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *