HATAR fucking Smultronvatten!!!

Ja, jag hatar fucking Smultronvatten just nu! Kommer att göra det hela dagen faktiskt!

bild (34)

Igår vart det sent. Jag kom inte i säng förrän runt 23.30 och sedan låg jag vaken länge och lade ifrån mig telefonen någon gång efter midnatt.
Under de få timmarna jag sov så vaknade jag massor av gånger. Precis som jag gjort det senaste 18-19 dagarna. Jag vaknar av att mitt öra värker något så grönjävligt.
Runt 04:10 kommer Delikatobollen in i sovrummet och säger: Elisabeth, det är dags att åka nu!

Jag kan ärligt säga, trots att Delikatobollen stod så nära han vågade min morgonandedräkt, mindre än en arms avstånd, livs levande i mitt sovrum så började jag inte dreggla och drömma denna gången att få tafsa på hans överarmar.
Nej jag ville just bara dö och jag TVINGADE mig ur sängen. Drog på mig ett par pyjamasbyxor och morgonrocken. Delikatobollen kom tillbaka och sa glatt: Ååå vad bra du är uppe! Vi måste åka! Ska du åka klädd så där?
Jag: Ja! Ska vi åka nu?
Delikatobollen: Ja alldeles strax!
Shit, där han jag inte borsta mina tänder. Nice att sitta bredvid en Delikatoboll i framsätet med oborstade tänder. Bra start på fredagen!

Jag ilar ut i ett par trädskor modell för stora. Gled stelt in i framsätet. Drog igång kärran. Och defrostern på bilen. Men imman på framrutan var ett faktum. Jag såg om ännu sämre än vad jag redan gör.
Deliktobollen hade bråttom: Jag kör istället!
Så jag tvärnitade från 10km/h med ett däckskri. Hoppade stelt ur kärran, vickade till med högra foten i trädskon av den ”höga” klacken. Hävde mig i passagerarsätet med ett stön som om jag satt och var hård i magen.
Han rattade ilen osäkert med en sikt genom framrutan stor som en femkrona som krympt i tvätten.
Vid busstationen var rutan ren och jag sa hejdå med en lätt kram. Ja pussas ville jag inte då jag inte hunnit borstat tänderna än. Fast det är iallfall just inga pussar trots att jag slutat röka så det var inte där skon klämde.
Jag åkte hem. Drog mot sovrummet och hoppades att alla barn skulle sova. Jag tog mina lurviga ben och damp ner i sängen. Hittade en ganska bra ställning där mitt öra inte gjorde så ont. Då kommer lilla Älva och ställer sig nedanför och gnyr. Bara att dra fram de lurviga benen ur täckets varma vrå och lyfta upp den lilla hunden i täcket värme. Lägga sig till rätta och sluta ögonen. Ja då kommer Alma trippande och ställer sig och gnyr. Det var bara att sätta på replay och kasta ur de lurviga benen ur täckets varma vrå och åter lufta upp en hund och lägga under täckets värme.
Sedan dog jag av trötthet och somnade.
Jag hör långt långt borta i mina drömmar att någon står 2 cm i från mitt öra och skriker: LISABETH! LISABETH!
Jag vaknar med ett ryck och tror att det iallfall brinner i huset.
Men så var det inte, det var den lilla sockersöta 3-åringen som är för kort för att kravla sig upp i min höga säng, om hon inte ska hoppa i den, då kan hon komma upp då hon vet att hon inte får hoppa i den.
Jag lyfter henne på starka armar rakt upp, över mig och lägger henne bredvid mig. Famlar i mörkret för att se så gossehund, snuttefilt och nappen är med. Check, check, check, allt är på plats. Då sover vi! som jag säger.
Jag hinner precis somna om då jag hör och känner andedräkten rakt in i mitt öra så kraftigt att öronhåren ligger slickade i örongången: LISABETH! LISABETH! JA E TÖSTI! JA E TÖSTI! VILL HA SMULTONVATTEN! VILL HA SMULTONVATTEN!
Jag känner hur trött jag är, jag faktiskt mer död än levande, jag känner mitt fucking öra bulta som om någon stod där inne med en multiborr-cobra-al-la-stor. Jag säger rart: Snälla söta rara 3-åring, kan du tassa ut i köket och hämta din vattenflaska och dricka ur den? Lisabeth är så trött och örat gör så ont!
3-åringen: JA VILL INTE HA VATTENFLAKA! JA VILL HA SMULTONVATTEN!
– Men snälla snälla 3-åring! kan du inte hämta vattenflaskan och dricka en klunk!
3-åringen: NEJ HA JA SAT! JA VILL HA SMULTONVATTEN! VILL HA SMULTONVATTEN! VILL HA SMULTONVATTEN HA JA SAT TILL DIG LISABETH!
Jag känner hur mitt morgonhumör som inte funnits där på flera år, enligt mig själv, kommer tillbaka. Tålamodet måste jag ha tappat på busstationen då jag klev ur bilen. Jag känner mig som en uppretad mycket farlig tiger.

bild (35)

 

Stampar i golvet likt 3-åringen upp i köket, sliter upp den där kylskåpsdörren med sådan fart att de kolsyrahaltiga dryckerna i dörren inte bör öppnas idag. Sedan drar jag fram det där jävla fucking SMULTRONVATTNET, häller upp ett glas till den vråltörstiga 3-åringen som är typ uttorkad. Sträcker henne glaset och känner mig nästan som en kanibal som vill äta upp en 3-åring.
3-åringen är ”JÄTTE” törstig, hon tar en HEL klunk vatten och säger: Vill inte ha mel Lisabeth!

Jag är HELT säker på att en cigarett i detta läge skulle få mitt morgonhumör att vända till det bättre;)

God Morgon ”härliga” fredag!

Vi hörs!

En reaktion på “HATAR fucking Smultronvatten!!!

  1. Pingback: Tappad bilnyckel! | coolbettan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *