Hämtar på dagis

Idag hämtade jag Jojo på dagis. Har så gjort sedan förra veckan.

Innan har Charlotta betalat en tjej som jobbar på dagis att lämna hem henne då hon går hem några dagar i veckan. Charlotta och Hampus jobbar så de inte hinner till dagis innan stängning kl.18 alla dagar i veckan.

Men när Charlotta var sjuk i influensan så ringde de från dagis. Charlotta som inte hade någon röst kunde inte svara. Hon fick ett sms och svarade på det.
Eftermiddagspersonalen ringer ibland så morgonpersonalen inte rapporterat vad Hampus sagt om hämtning då han lämnar henne på morgonen.
Hampus hadetalat om att Charlotta var sjuk och skulle hämta henne kl.16.
Charlotta såg att hon hade något intalat på sin telefon och kollade vem det var som lämnat in ett meddelande. Det var ingen, du vet som när någon ringt upp och inte tryckt av  luren ordentligt. Jag hör ibland någon som går, pratar med någon annan etc.
Denna gång sa något Charlotta att hon borde lyssna klart tills meddelandet var färdigt. Då hör hon hur dagispersonalen pratar skit om Charlotta och Hampus, pratar illa om Jojo, pratar att det är för dåligt betalt tjejen får som lämnar Jojo på väg hem (500m). Eftersom morgonpersonalen inte talat om att Charlotta kommer kl.16 och att det är därför inte Hampus lämnat någon nyckel så säger ena personalen till den andra: Sätt en lapp på dörren och lås in Jojo här över natten!

Jag kan tala om att Charlotta kravlade sig ur sängen fortare än kvickt och for ner illa kvickt och hämtade upp sin Jojo!
När hon kommer fram till dagis säger hon med sin hesa stämma att hon hört allt skitsnack de sagt.
Personalen säger: Ojdå!

Challan kom hit och upprört berättade med den pyttelilla stämma hon hade. Jag som är halvdöv fick säga om och om igen: Jag hör inte! Vad sa du nu! En gång till!
När Charlotta står här hemma och gestikulerar och väser som en vildkatt som ifångatagits och fått stämbanden avklippta så ringer den mammalediga dagisföreståndaren. Vi det här laget så är det inte mycket röst Challan har kvar så jag ber henne skicka ett sms att hon har tappat rösten.

Förmodligen fick personalen kalla fötter och ringde och berättade för den mammalediga ägaren till dagiset. Ägaren vill höra Charlottas version. Challan mejlar och skriver ner ordagrant vad som sägs i meddelandet.
Challan får en ursäkt av ägaren. Inte personalen.
Jojo fick vara hemma ett par dagar.
Det finns mer i denna kråksång men det var den korta versionen om varför jag hämtar från dagis och tar Jojo hem till Challan och Hampus.

Varje dag efter att jag rastat henne vill Jojo att jag blir med in en stund. Hon visar det tydligt.     Mysexperten Jojo vill mysa en stund i fotöljen.
Idag var myset extra välkommet och jag var först till fåtöljen idag.
Bara jag och Jojo och det är alldeles tyst, det var myspys!

Vi hörs!

 

2 reaktion på “Hämtar på dagis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *