Halvblinda hönan påskpysslar

Hjärtat undrar vad jag håller på med. Han undrar om det är någon form av vårpysslan jag håller på med.

Jag kastar, jag sliter ner saker från väggarna och påskpysslar. Påskpysslet är sparsamt. Visst skulle jag kunna ha ett påskris inne. Dock tror jag att de gamla fjädrarna börjar närma sig fjäderhimlen. Köpa nya gör jag inte då det blivit känt att fjädrarna dras av på fåglarna då dom lever. Jag känner att jag inte vill bidra till den pålagan för djuren.

I onsdags då jag var och dejtade Michaela så hade jag tio minuter till godo och gled in på affären Granit. Jag kom ut med en stor pappkasse nyinköpta saker och många många hundralappar mindre på matkontot.

Jag köpte ett litet växthus med en kupolkupa i glas och ett lufthål högst upp. Där vart det lite påsktema just nu. Måste ha lite för småkottarnas skull.

 

Imorse slösade jag innehållet i två ägg och planterade blommor i och tog två äggkoppar jag köpte som är mini Margretheskålar, lika jag fick av Jensan.

 

 

 

Blomsterlandet gav mig där en ide som jag ändrade efter mitt tycke.

På Granit köpte jag en vajer med sugkoppar. Tyckte skötbordsplatsen behövde impas upp för småkottarna som inte alltid vill ligga stilla och byta blöja med sina föräldrar. Jag har fortfarande tur att dom gör det för mig, det för att jag inte gör det så ofta.

Tänkte att på vajern kan jag hänga djur som kan härmas och lätt ta ner från klämman att leka med för stunden på skötbordet.

 

 

 

  

  

Jag köpte en vas/flaska med nät på när jag var på Granit. Jag vart förälskad i den på en gång. Hjärtat undrade vad som nu var på gång när vasen hade nät på sig. Jag minns inte, tror inte han fick något svar. Den får nu pryda köksfönstret med ett blad från en Monstera.

  

Vad den här pusselustan kom ifrån vet jag inte. Inte heller var röjningslustan kom ifrån. Jag har nyss haft mens så det kan det inte vara. Plockar, fixar, donar väldigt intensivt dagarna innan och under mensen annars, det brukar vara ett starkt tecken.

Angelica hittade en ”piffig” detalj på mina läsglasögon som jag hade missat.

 

”Läckerbiten” med blixt. 

  

Vi har iallafall skrattat gott åt den ”tantdetaljen”. Jag känner att jag snart är en fullfjärtrad tant med min tantväska innehållande ett par läppglans med färg av känt sminkmärke.

Nu tror jag jag ska dutta på lite läppglans. Jag och Hjärtat är snart framme i Stockholm med bussen där vi ska ha middagsdejt med Muchaela och Anti. Det ser jag fram emot riktigt riktigt mycket!

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *