Grus i maskineriet och Haiti

Här kommer lite mera från min resa!

Jag hade ju skapat lite planer i min skalle innan resan då jag ju hade sådan tur att jag nu behövde dela hytt med VD:n.
Jag hade som tänkt att vi skulle få till det och ta oss ett steg närmare varandra. Vad han hade tänkt vet jag inte och det gav jag blanka f-n i om jag ska vara ärlig.

Efter första natten kändes det lite som om jag ville försöka hitta en vattenpöl att dränka mig i, huvudvärken skakade i min skalle och jag fattade ingenting.
Jag var glad då jag gick och lade mig den kvällen, ville som sova bort allt.
Jag hörde då VD raslade in i hytten trots att han säkert försökte vara tyst, men det var nog lika lätt som att få en 3- åring att sitta still efter en stor påse lördagsgodis.

Jag vaknade före 04 igen och kände den där molande värken i magen som om någon satt och drog i äggstockarna likt ett gummiband.
Jag gick upp på toaletten och när jag drog ner pyjamasbyxorna så fick jag kasta handflatan på munnen för att kväva ett skrik! What the fuck liksom!
Varför just nu?
Det skulle ju inte vara nu?
Jag bytte bort kläderna som såg ut som om jag just slaktat ett djur, virade toapapper och kastade in en rejäl hög i trosan och förbannade mig att jag bytte handväska och inte kastade i lite proppar och bindor.
Vad skulle jag göra med ett nigarafall i brallan?
Jag funderade mycket innan jag tog beslutet att väcka VD:n mitt i natten, men så gjorde jag tillslut. Jag väckte honom med orden: Öhhh ska vi leka en lek tillsammans?
Han vart klar pigg så att säga och jag tyckte att jag såg ett stort flin på hans läppar i mörkret och att ögonen plirade.
Han sa: Jaha, vad har du tänkt dig för lek då?
Jag: Jag hade tänkt mig att vi skulle leka tampongleken! Den som hittar en tampong först på båten får en glass!
Nu var inte VD:ns ögon åt det pliriga hållet längre utan nu var dom uppvigdade till max och han sa: SKOJAR DU MED MIG? Vad är klockan?
Jag: Jag skojar inte! Jag har som fått det där du vet som kvinnor får en gång i månaden!
Jag fick inget svar utan VD:n vände sig om och sa: God Natt!

Jag fick trippa ut från hytten och till gågatan för att hitta någon som kanske hade en propp i väskan och för att titta då butikerna öppnar. Det visade sig att butikerna inte öppnade denna morgon då vi skulle gå i land, det har stängt varje dag vid landstigning och öppnar inte förrän på kvällen då båten lägger ut igen, panik!
Men det var mest manlig personal uppe och städade och fixade, en man sjöng för mig iallfall och det var ju trevligt.
Jag fick kila upp till hytten emellan och ta bort de nya slaktarkläderna och sedan ge mig ut på jakt igen och denna gång med en halv toarulle i brallan.
Tillslut hittade jag en kvinna i informationsdisken och jag kastade mig över henne och frågade om hon hade en tampong och denna vackra kvinna gav mig två stycken, nu av den normala sorten men det stoppar ju upp lite iallfall. Jag ville kyssa denna kvinna som hjälpte mig så här långt. Tänkte att nu klarar jag mig tills jag går i land på Haiti och hittar en butik som jag kan shoppa loss tamponger och bindor i.

Tillbaka i hytten smet jag ut på balkongen och njöt av en fantastisk soluppgång

Den hjälpte mig att komma över förtreten att mina planer på att leka vuxenlekar med VD:n grusats en aning och att vi under resan skulle förbli kollegor. Han på sin kant, jag på min.

Vi närmade oss Haiti och jag fick sällskap på balkongen, ingen sa något om mitt förslag på lek under natten.

Vad skulle kaptenen göra vid den här lilla bryggan? Han men väl inte….

Jovisst backade kapten in vid bryggan och fickparkerade

Bryggan var inte så liten som det såg ut från början, men bilarna såg ut som leksaksbilar

Det var en häftig syn att titta upp på fartyget då jag stod på bryggan

Mäktigt

Att hitta de där affärerna jag skulle shoppa loss på fanns inte. Vi gick i land som på ett lekland. Jag travade och travade och frågade efter ett apotek men fick till svar att det fanns ett medical center en bit bort.
Väl framme så hittade jag typ en sjukstuga, anno 1673. Men en manlig sjuksköterska mötte jag och berättade mitt lilla dilemma.
Jag sa: Det är mycket, väldigt mycket så jag behöver något stort. Han hovade först fram en bal som såg ut som felvadd och jag tänkte vad i hela friden menar mannen?
Men sedan så tog han fram en stor påse med stora tamponger och då ville jag nästan gifta mig med honom. Vilken hjälte! Nu kunde dagen börja och livet lekte!

Lite shopping vart det iallfall, eller mest att titta, jag är ingen souvenirmänniska

Matstationer fanns det flera av där fartyget körde ut mat och kockar som stod och grillade

Lite vackra fåglar att titta på! Men dom var så tysta tycker jag;)

Lite bad i det så varma vattnet, underbart

Sedan en liten klämkäck turistbild med någon som inte gillar idéen att bli fotad

Hej då Haiti!

På kvällen var jag på musikal. Naturligtvis så somnade jag som alltid då jag ska sitta still. Tuggade Läkerol som en ko idisslar men så fort jag svalde somnade jag, eller nickade till. Satt och nöp mig hårt i skinnet på armen för att inte somna. men den var bra!

På kvällen gick vi till en Italiensk restaurang i Central Park och sedan en sväng på puben

 

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *