Glöm smygpremiären på tisdag

Min vän Agge frågade mig när vi tar köket i bruk. Jag svarade att det kan bli en smygpremiär på tisdag om elektrikern blir klar.

Den smygpremiären kan jag och alla andra fetglömma. I helgen har jag och Janne lagt nästan alla våra mantimmar i nya köket och jag har insett allt elektrikern ska borra i skåp och damma ner. Samt att snickaren ska fräsa upp två hål i gipsväggarna, byta tre skåpluckor, borra upp fästen till fönsterbrädorna mm. så kommer det damma ut av h-vetet igen. Angelica tyckte att vi kunde laga mat där inne på tisdag då Philip fyller år och eventuellt kommer hem, trots att alla husgeråd inte skulle hinnas med att flytta in, det kan hon också fetglömma om vi ska ha mat innan midnatt.

På tisdag ska hällen på plats, ingen idé att sätta den på plats och koppla in sladden. Vet ju inte om elektrikern väljer 2-fas eller 3-fas, det är olika sladdar till hällen som ska kopplas in i den. Förmodligen väljer han 3-fas då det ger lite mer krut till hällen. Janne totalvägrar att själv koppla in el som till spis och ugn mm. Inget med el vill han hålla på med. Jag däremot drar mig inte för att dra el, jag går igång på sådant och tycker det är kul. Gillar skarpt att byta kontakter till lampor etc. koppla ihop lampor mm. 

Igår kaklade vi tillsammans.Idag har vi fogat och nu ”vattnar” vi fogen med jämna mellanrum.


Janne tyckte tjejerna skulle få in en korg i köket så de kunde vara med. Jag dammsög och knätorkade en del av golvet så de kunde få in en korg. Förr knätorkade jag alltid golven och det kan jag meddela att mina knän glömt av, efter 10min var de på väg att ge upp.

Jag ropade på flickorna. De såg ju ut att trivas……eller kanske inte. De drog som en avlöning då jag återgick till att torka ur lådor och skåp som INTE elektrikern ska borra i.


Nu åter till att röja ur och torka ur byggdamm i nya köket.

Tak och golvlister kommer hem hit på fredag.

Bara köket är klart till den 7/12 då Janne HAR BRÖLLOPSDAG, det är viktigt för honom. Han har påmint mig ett par ggr så jag INTE glömmer att han HAR BRÖLLOPSDAG;)
Vi hörs!

2 reaktion på “Glöm smygpremiären på tisdag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *