Glädjeyra – Platt fall – Är det möjligt?

Igår plingade det till i min telefon.
Det var från Hjärtat! Jag trodde han tappat mitt nummer om jag ska vara ärlig och att det var därför jag inte fått sms och telefonsamtal på ett tag.

Om du mins min julklapp jag fick som jag kanske inte till en början uppskattade så värst mycket. Men jag har lärt mig att tycka om den nu då jag har slut på buntband;)

Men åter till smset som fick mig att ruska på huvudet, nypa mig i armen för att se så jag var vaken och inte drömde.

Vi som var hemma och vakna hade ett samråd i köket.
Kyl och frys är vita här hemma, bara två tre år gamla. Diskmaskinen som är minst 15 år är vit. Ugnen är rostfri, det är den bara pga att det var den som det var extrapris på när den förra gick sönder. Micron är rostfri, bara för att jag fick en restaurangmicro med bra klös i.
Philip tyckte rostfri var snyggast men att vit passade bäst in i köket som snart hamnar på Historiska museet.
Så jag svarade:

 

Här kände jag att det var dags att lägga sig i Bregottpaketet och smöra ordentligt. Så nu började jag kasta in lite smörar-symboler direkt ifrån mitt hjärta och innersta.

Det kom ett svar efter att jag åter funderat och trott att han åter tappat mitt telefonnummer.

Eftersom han fortfarande är så nöjd med sin julklapp till mig så var jag lite tveksam om detta var sant, att diskmaskinen var hit och inte till HK. Så jag tog och brände av ett till sms till telefonbolagets stora förtjusning. Samtidigt tog jag och dök ner ordentligt i Bregottpaketet och smörade på ganska ordentligt.

Åter igen kom tvivlet att han tappat mitt nummer då svar dröjde.
Jag hann både stryka gardiner till matrummet. Ta på mig ett par shorts som jag fick sätta en gummisnodd mellan knapp och knapphål eftersom dom inte gick att stänga för att magen var i vägen. Sedan han jag packa in Lillan i bilen och alla kartonger, flaskor, plast och metall-påsar i bilen. Jag hann köra och tömma påsarna vid insamligsstationen. Jag hann åka till min favoritbutik LIDL, lasta in bilbarnstolen i en kundvagn. Jag hann plocka en massa grönsaker (fräschaste grönsakerna i staden), mjölk, tonfisk, makrill, kyckling mm.
När jag var vid frysdisken så plingade det till i telefonen. Jag pressade upp den ur shortsens bakficka och kollade. Ett nytt sms!

Nu gick solen i moln vill jag lova. Jag sköt in nappen i Lillans mun så hon skulle klara sig. Sedan hoppade jag ner i frysdisken i förtvivlan bland den frysta broccolin och de frysta grönsakmixen. Jag grävde mig hulkandes ner mot botten av frysdisken under grönsakspåsarna. Tårarna sprutade och snoret rann och det frös till istappar under ögon och näsa.
Kroppen kändes tyngre än vad den är. Den kändes så tung att jag inte kunde förmå att röra mig.
Hur kunde jag gå på det här (dåliga) skämtet? Vilken dålig humor!
Tillslut var jag tvungen att kravla mig upp till Lillan som satt där i sin bilstol i kundvagnen, omgiven av kyckling, tonfisk, makrill, mjölk och grönsaker. När jag kom upp ur grönsaksdisken var jag djupfryst och hård som en gödkyckling.

Jag smsade inte tillbaka. Jag kände att det var bäst att han inte kom mig nära de närmsta dagarna utan fortsatte sin turne i tjänsten.
Tiden gick och det var väl efter att han ringt nummerupplysningen och åter fått mitt nummer som han smsade tillbaka.

Undrar om han skrattade sig harmynt av sitt lilla skämt. Ska bli spännande att se!

Men jag var åter glad och jag tinade upp ganska så snart.
Tänk att en ny diskmaskin ska komma hit. Jag kommer att tacka den gamla för lång och trogen tjänst.
När jag var på dejt på Hjärtats jobb så satte han på diskmaskinen i köket. Jag sa tillslut: Men den gick inte på! Det låter inget om den!
Hjärtat: Jo den är på! Dom nya går så här tyst!
Den trogna 15-åringen här hemma låter som om jag tagit in en HD i köket och kickat igång. Ska vi prata här hemma när den är igång så hör halvdöva jag inte mycket. megafoner hade behövts för att höra varandra.

Kan du tänka dig att en ny diskmaskin ska komma hit?
Han är allt bra fin Hjärtat!
Nu kommer jag inte behöva stå och rensa de spröda uttorkade vingarna med en potatissticka för att få den att spruta vatten. Jag kommer säkert att kunna lägga en diskmaskinstablett i ett fack och stänga det. I 15-åringen har jag köpt en ny sådan som reservdel men luckan går inte att stänga, så jag kastar in diskmaskinstabletten rakt in i maskinen.
Undrar om den nya diskar fortare än 1.5 timmar?

Hjärtat kom tillbaka till sin julklapp. Han tyckte att det var ju lite onödigt att bestickkorgen var så ny. Jag sa då: Men jag kan spara den ifall den i nya maskinen går sönder!
Hjärtat: Bra förslag, nog med förslag!

Vi hörs!

 

 

En reaktion på “Glädjeyra – Platt fall – Är det möjligt?

  1. Nej men grattis till nya familjemedlemmen…Det där hjärtat du hittat verkar ju helt ok ;-)) och sannerligen är du värd den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *