Fräck gubbe och made in Sweden eller

Åkte till affären och plockade ihop lite varor jag behövde. När jag ställt min korg bredvid bandet i den tomma kassan och tagit första varan för att lägga på bandet så glider en gubbe förbi mig i kön med sin korg och börjar ta sats för att lägga upp sina varor på bandet, då säger jag medan jag tittar honom djupt i ögonen och med en lugn men bestämd röst: Ja det är okej att du går före!
Han svarar: Ja för mig går det ju fort!
Han hade 4-5 varor i sin korg, detta hade jag + en platta ägg, stor skillnad?

20120706-103833.jpg
Om det gick fortare för honom?
Nja, han lade inte streckkoderna mot sig utan huller om buller. När det var dags att betala så hörde han inte vad kassörskan sa, han gissade och hon rättade och han gissade igen och hon rättade, så höll de på ett antal gånger och han lade först fram en femtiolapp och sedan då han inte trodde den räckte så lade han fram en hundralapp och när han sedan fick veta att det kostade 36.50 så skulle han byta till femtiolappen igen och sedan skulle han berätta att han tyckte det var jobbigt då det kostade 99.50 kr.
Vi det här laget så började jag skratta, kön som nu växt sig lång bakom mig stirrade och lika så gubben, kassörskan småfnissade iallafall. Sedan glömde han växeln och kassörskan fick då resa sig upp och lämna över det till honom där han stod och packade sina varor.
Jag undrar varför han hade så bråttom att tränga sig före mig, sedan hade han ju inte bråttom över huvudtaget?
Varför tittar han inte på displayen som visar vad det kostar om han hör dåligt?
Det gör jag alltid då jag inte hör när det är livat omkring och för att se summan för skulle jag köra gissningsleken skulle jag snart vara blåst och vem som helst skulle kunna höfta till en summa utan att jag skulle reagera.

Väl ute ur affären bestämde jag mig för att jag var värd färska jordgubbar!
Där står en ny gubbe, tydligen växer dom som svampar ur jorden just idag;)
Han undrar trots att det står på skylten att det är Svenska jordgubbar om det verkligen är det?
Ungdomen säger att det är det men gubben fortsätter tjata om det är Svenska eller inte.
Va fan, står det att det är det så får man väl lita på det trots att vissa försäljare säger det och sedan är det inte det!
För hur fan ska vi kunna ta reda på det då ju inte varje jordgubbe har en stämpel där det står Made in Sweden!
Om gubben nu var så misstänksam kunde han antingen strunta i att köpa eller så åka till ett självplock i Sverige så hade han med säkerhet fått sina Svenska jordgubbar.
Han kommer inte lita på att det är Svenska då han idag äter dessa, han kommer inte tillåta sig njuta fullt ut av sina jordgubbar, han kommet trots att han inte är säker, känna sig lurad.
Jag kommer att njuta av mina färska jordgubbar, Svenska eller inte:)

20120706-105945.jpg
När jag kom hem och låste upp dörren så var Kakan här, ska vara hundvakt men visste inte när hon skulle komma, hon ska sova här i natt.
Hon ville gossa en stund

20120706-110218.jpg
Nu vill hon bara leka med den halva älgen hela tiden;)

20120706-110343.jpg

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *