För dödshjälp!

I demokratiska Sverige sägs det att vi har bestämmanderätt över våra liv. Vi är fria att göra vad vi vill inom lagens gränser. Vackert!

Men vi har faktiskt inte rätten att bestämma helt över våra liv.
Vill någon avsluta sitt liv pga av t.ex sjukdom eller något annat så har vi inte den rätten att få den hjälpen.
Om någon andas att den vill avsluta sitt liv så har lagen rätt att låsa in personen och tvångsmedicinera denne så kraftigt att denne inte kan tänka sina tankar och tycka det den tycker bara för att alla ska leva.
De som ligger svårt sjuka utan hopp i t.ex svår cancer tvingas plågas till döds för att avsluta sitt liv. Iallafall i de jag har varit med har plågats i svåra smärtor innan kroppen tillslut ger upp.

När det inte finns dödshjälp i Sverige så tvingar lagen flertalet att ta sina egna liv. Ibland med lyckande resultat, ibland med misslyckade resultat och kanske med ett bestående handikapp med t.ex en hjärnskada. Denne hålls vid liv med hjälp av mediciner för denne har inte rätten att bestämma fullt ut om sitt liv.

Jag har jobbat i vården där det ligger människor som inte kan svälja själva, inte gå, inte prata, inte röra sig, inte sköta lilla magen själv mm. och allt hålls igång med hjälp av mediciner för annars dör personen. Personen måste vändas med jämna mellanrum för att inte få liggsår efter ett schema. Så får personen ligga år efter år.

Jag tycker människan borde ha rätten att få dödshjälp om den vill ha det!

Vad tycker du?
Är du för eller emot?

Vi hörs!

 

 

En reaktion på “För dödshjälp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *