Finsnickare kanske inte riktigt rätt, men funktionellt

Ett par saker har jag snickrat och konstruerat men att kalla det finsnickeri kan jag inte så den titeln står inte  på mitt CV.

I många år satte jag ena benet bakom ledstången och andra benet fick hänga fritt i luften, högerhanden på spaljen på andra sidan trappan och vänstra handen höll jag ett ordentligt tag om fönsterkarmen och när jag skulle putsa fönstren så var jag tvungen att släppa greppet om spaljen för att kunna utföra sysslan.

Men när jag målade om huset och det kom till målning av fönstren insåg jag att jag inte kunde stå och finmåla på samma sätt som då jag putsade fönstren så jag gick ner i garaget och tog lite brädor, ett par skivor, såg, grov häftapparat, silvertape, skumplast, lite skruv, skruvdragare och en rulle halkskydd och gick upp till matrummet och skred till verket.
Det här blev mitt resultat och kanske den kräver en noggrannare presentation.
Tada….
Silvertejpen på framsidan beror på att en bit var ursågad ur skivan men jag hittade den och tejpade fast den, extra halksyddsremsor där jag oftast står och en liten stum där uppe då det vart en bit över på rullen och jag tyckte det var onödigt att kasta den.

Baksidan, silvertejp även där för biten som var ursågad, den limmade jag för övrigt och skruvade fast så det är inget vickeli vick här inte.
Under de impregnerade brädorna satte jag en skumplast som är som ett tunt liggunderlag och ett par extra bitar längst ut för att bygga upp då det sitter en list på vardera sida om trappan så jag fick min ståbräda att ligga vågrät utan vickeli vick.

Här ser du skumplasten som jag häftade fast så att det inte nöter på eklisterna och silvertejp runt om de impregnerade brädorna, som legat ute i några år, så de inte skaver och geggar av sig på den målade spaljen.

Så här ser den ut på plats

och nu är även jag på plats för att putsa fönster och det gör jag trivsamt i pyjamasbyxor så klart;)

Det här är en rekorderlig ståbräda och den väger en del i sig själv, stadig och stabil och något att hålla sig i då åskan går:)

Sedan har jag ju avspärrningen jag behövde då jag skulle vara hundvakt till Jojo och den skivan jag hade som var tillräckligt hög var för kort, bara att hämta skruvdragaren, skruv, såg och några listbitar så var skivan förlängd.

Sedan sätter jag fast ekipaget med tvingar, ställer en pall utanför och två kompostgaller i ett ve framför och använder tvingskaften och sticker fast kompostgallret på så att hundarna inte når varandra genom de små öppningarna.

Snygga saker jag snickrat?
Definitivt INTE, men så funktionella att en byggherre skulle få tårar i ögonen om han såg dessa, glädjetårar kanske det är bäst att tillägga;)

Vi hörs!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *