Fick förtroende av Hjärtat

Jag fick ett riktigt förtroende av Hjärtat innan han rese iväg i stora vida världen.
Det var att ge mat till hans kära husdjur.
Jag vet inte vad dom heter faktiskt. Trots att jag är djurvän ut i fingerspetsarna så har jag inte riktigt intresse för hans små pärlor. Jag menar, jag slår inte ihjäl spindlar utan vänligt bär ut dom i naturen, men för den skull så gullar jag inte med dom.
För att beskriva Hjärtats ”jagvetintevaddomheterdjur” så ser en del ut som vandrande pinnar fast dom lever i vatten. Några ser ut som vandrande pinnar som åkt i mangeln några varv och blivit gul och blå.

Varje gång jag gått förbi den där vattenbaljan så har dom hoppat upp ovanför vattenytan och dunkat skallen i glasrutan. Varje gång har jag varit nära att göra i byxan och då menar jag det stora. Jag har blivit skiträdd för dessa bestar. Jag tror att dom huggit efter mig med sina huggtänder och velat se blodet flöda ifrån mig.

Idag så kom jag ihåg vad jag fått i förtroende, att ge dom mat. Nu till hör ju inte dessa jagvetintevaddomheter mina vanliga sysslor så jag hade glömt bort dom.
När det gick upp för mig att jag glömt bort dom då kom jag på att jag inte hade hört dom köra huvudet i glasrutan i ett försök att ta livet av sig.
Jag sprang ner och insåg att de inte längre behövde vara själmordsbenägna för jag hade nästan dödat dom.
Dom låg där halvdöda med munnarna öppna så jag såg deras huggtänder.

bild (6)

Jag funderade ett tag på att dyka ner i vattnet och ge dom konstgjord andning. Men huggtänderna och den feta tjocka sträva tungan gjorde att det tog emot. Nu skulle jag ju i och för sig inte tungkyssa dom men ändå.
Jag stirrade på alla burkar med mat och funderade ett slag i vilken ordning jag skulle ge maten och hur mycket?
Men jag improviserade. I en matburk såg det ut som röda grodyngels ägg, utmanglade även de. Plattare än plattast. Det hällde jag i en skvätt av. Sedan hittade jag något som såg ut som lera, i en ärtas storlek som någon stampat på, det var som hundchoklad i tjocklek. Jag kastade i några sådana också. I någon burk så fanns det flerfärgade, typ, tvålflingor. Jag kastade i lite sådant också av bara farten.

Sedan funderade jag om det var tänkt att dessa skulle vara mat till bestarna, eller var det bara en ”blomma” som tack för hjälpen jag fått?

bild (2)

 

Jag sa åt djuren: Nu äter ni och piggar på er för husse kommer hem imorgon! Och är ni inte pigga till kvällen så lägger jag er på elementet och torkar er långsamt.
Detta tog skruv för nu ser det pigga ut. Nu behöver jag inte berätta att jag glömt bort dom.
Kanske borde gå och ge dom en portion till så här på kvällskvisten?

 

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *