Fick en Julklapp idag, ”haha så kul”! Dags nu barn!

Jag har ett kök som bäst före datumet gick ut innan huset byggdes -72 och jag hade precis lärt mig gå.
Jag avskyr köket! Faneren på skåpluckorna flagnar som en semesterfirare av stora mått som somnat i solen i Thailand tre veckor.
Det finns en vit diskbänk som strålade på 80-talet med sin porslinsbeläggning, men den är borta sedan -89. Det går inte att byta diskbänken för då måste halva köket + kakel rivas.

Diskmaskinen är 13 år gammal! Ja du läste rätt, den är 13 år gammal.
Bestickorgen till diskmaskinen har jag lagat med massor av buntband för att det blivit materialutmattning så besticken åkte rakt ner och då kunde inte den där vingen snurra och disken var lika smutsig när diskmaskinen kört klart som när jag stoppade in den.
Dom här buntbanden har också mattas av och gått sönder. Ett tag hade jag gula, röda, gröna och blå som prydde korgen.


Nu går det inte att fästa fler buntband då alla pinnar i gallret mer eller mindre gått sönder

Det här hjärtat jag dejtar allt oftare har jag försökt tala om att det är ingen idé att köpa reservdelat till en sådan gammal maskin.
Men jag har ju som hittat ett välhängt exemplar och jag tror att han är ifrån stenåldern någon gång, han är iallfall fast och fin som en sten i kroppen. Oss emellan är det jag som står för dallret.
Han tror iallfall att det inte är någon ålder att tala om på en maskin som är endast 13år gammal. Nej nej, den är typ bara just inkörd. Trots att vingarna är så spröda som tunnbrödsoblater. Listen runt diskmaskinen är sladdrig och har mist sin fasthet. mellan mig och listen ter sig mina hängpattar som fast tonårsbröst.
Det här hjärtat har bett mig kolla upp efter en reservdel i form av en ny korg. Jag har blåljugit och sagt att jag kollat och att jag fått som svar att leta efter en annan korg på ett maskin-museum.
Jag har försökt förklara att hushållsmaskinerna inte håller hur länge som helst längre som frysarna gjorde på 60-talet. Förklarat att nyatidens maskiner, telefoner mm. är gjorda så att de ska gå sönder efter en viss tid. Men jag får inte honom att förstå det!
Det är klart att det är svårt att förstå då han fortfarande tror att filmer går på bio går i minst  ett halvår fortfarande. Men har jag sagt att jag vill se en film på bio så har den blivit en DVD sedan länge och ligger i en låda med budskapet: Ta 3 betala för en 1/2!

Idag kom han hit och hade en tidig julklapp gömd bakom ryggen.
Jag vart väldigt glad då jag fick veta det. Kände mig speciell då jag skulle få en tidig julklapp. Tänk vad han ju måste digga mig då han vill ge så där för tidigt.
Sedan tog han fram presenten han haft bakom ryggen.
Titta vad jag fick:

En ny bestickkorg till diskmaskinen!!!! ”Hhaaaa hhaaaa så kul och fint”!
Själv sa han stolt: Tänkte att du får den med en gång då du behöver den! Hade först tänkt ge dig den på julafton!
Visst är jag tacksam! Tacksam att jag fick den innan julafton! För hur kul hade det varit på en skala 1-10 att sitta där i soffan med alla barn med respektive och öppna julklappen från hjärtat och håva upp en ny bestickkorg till diskmaskinen?

Livet leker!

Barnen har sagt i massor av år att de ska anmäla köket till något inredningsprogram på TV. Jag har sagt nej!
Men nu barn kan ni anmäla köket! Nu är mamma redo!

Vi hörs!

2 reaktion på “Fick en Julklapp idag, ”haha så kul”! Dags nu barn!

 1. Du är fin du som blir glad för den presenten! Ärligt talat så hade jag nog kört upp den på ett ställe visst på maken (där solen inte skiner) ifall han kommit dragandes med den till vår 13-åriga maskin!
  Men kärleken är outgrundlig 🙂 och du är en ödmjuk och go människa 🙂
  Vänta tills du varit gift några år….då du! :-))

  Kram Carola

  • Haha Carola! Har läst upp din kommentar 🙂
   Glad och glad Carola vet jag inte riktigt men jag har försökt hittat något positivt.
   Visst var det omtänksamt att ge mig en ny korg trots allt så att inte korgen fastnar då jag ska dra ut den då besticken åkt igenom.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *