Fegt Jehovas vittnen!

För några dagar såg jag en film som Jehovas vittnen gjort, riktat till föräldrar hur dom ska uppfostra sina barn, jag tappade andan!
Sedan dess har jag inte kunnat sluta tänka på innehållet i filmen, jag har tänkt på den flera gånger om dagen och dess budskap.

Titta på filmen innan du läser vidare i min text så jag inte färgar dig och din uppfattning, du finner den här: Jehovas vitner leksjon 2

 

Som jag skrev tappade jag andan över budskapet.
Något som är det fegaste någon kan göra mot någon annan är att hota anser jag, hota någon till lydnad!
Att hota ett barn är ännu värre och helt oacceptabelt!
I filmen ser jag hotet mot barnet, budskapet hotar om satan och hotar om att göra Jehovas och mamma ledsna och ger barnet skam-, skuldkänslor.
Att främst få detta budskap som barn tycker jag strider mot de mänskliga rättigheterna rejält, det är inte någon som ska behöva gå runt och vara rädd eller bli hotat.
Att lägga detta budskap i ett barns famn är att lägga dit en tung börda som jag anser att barnet är för liten för att orka bära upp.
Att lägga på ett barn att satan och mamma blir ledsna är grovt, ett barn vill göra saker och ting rätt, det vill inte göra någon ledsen då det ger stora skuldkänslor.
Jag vet att det ger stora skuldkänslor hos barn då dom gör något (som dom tror) som gör någon ledsen, jag vet det då vi under många år tog hand om andra barn i vårat hem, främst att göra föräldrarna ledsna för det har jag sett på de flesta barn/ungdomar att vad än föräldrarna gjort dom för illa så är mamma och pappa ändå mamma och pappa.
Detta är ju ett budskap dessa barn blir påtvingade från en tro som dom inte själva valt, för att ta en sådan ställning om tro och religion är det för små att göra.

Tidigare innan hundarna blev en del av familjen så kom det då och då Jehovas vittnen och ringde på dörren för att sprida sitt budskap. Trots att jag har min tro så skulle jag inte hamna i paradiset, men det var inget jag fäste mig vis, sa bara vänligt och bestämt nej tack, jag anser att alla ska få tro det dom tror på.
Men sedan, ett par gånger, så kom det, i mina ögon, barn och ringde på dörren, barn som var nervösa, vilket kan vara förståeligt om det var första gången de skulle göra ett besök i och för sig. Men när jag såg hur de kastade oroliga blickar mot de vuxna som stod en liten bit ifrån uppfarten till huset, det fick mig att känna att detta var obehagligt å barnens vägnar, jag förstår inte varför barn ska användas att sprida budskap över en tro. Jag anser att barnet inte själv tagit ställning i frågan om vad dom själva tror på, men den känslan jag kände då är ens i närheten vad jag känner nu.

Denna film har väckt så många frågor hos mig!

-Hur kan föräldrar ta hjälp av filmen för att fostra sina barn, genom hot och rädsla och därmed ge dom skam och skuld?
-Hur mår barnen som får det här budskapet egentligen?
-Varför måste det användas av hot för att få fram budskapet i en tro?
-Måste Jehovas skrämmas för att behålla/få nya medlemmar?
-Är det inte förlegat att hota barn? Jag menar att förr i tiden så hotade vuxna barn med tomtar, troll och väsen i skogen men nu görs det ju inte mera, eller?
-Finns det någon som vill gå runt med rädsla, skuld eller skam i kroppen var dag?
Jag trodde att en tro skulle vara något som gav trygghet, något fint att luta sig emot.

Under årens lopp har vi tagit emot en del barn från andra religioner där de sociala myndigheterna gripit in då det handlat om hot angående hedersrelaterade saker.

Jag kan berätta för dig att jag är inte ateist, jag har aldrig gått in i någon religion och kommenterat förut, men en sak har jag i mig och det är att när jag ser/hör något som gör ett barn eller djur illa så då är jag INTE tyst och därför skriver jag om detta nu!
Jag undrar vad lagen säger om detta att hota barn till rädsla och vad kommer att göras?
Om du som vuxen till ett barn bara så antyder ett hot så är det inte okej i lagens mening.
Nu vet jag att mycket och många saker som inte är riktigt okej enligt lagen kan luta sig emot religionen och en tro, men inte allt för det vet jag det med erfarenhet!

Jag kan säga att jag inte ens klarar av att känna in alla känslor detta budskap ger mig.
Jag lämnar utanförskapet där hän mot att de inte få leka med samma saker som alla andra.

Jag vill slutligen bara säga att jag tycker att barn är den största och finaste gåvan vi får, eller får till låns faktiskt under några år och det är vår plikt att ge barnen kärlek, respekt och uppfostran utan hot och rädsla, rädsla känner banen ändå för många ting under uppväxttiden att det räcker och blir över och där ska vi föräldrar vara något att våga luta sig emot.

Du får gärna länka detta inlägg om du vill på din egna sida eller FB om du som jag tar avstånd för denna metod och film.
Jag är trots allt glad att jag fick detta till min kännedom och vill att fler får upp ögonen vad, enligt min mening, dessa barn utsätts för.
Och är det något jag kan göra för något av dessa barn så informera mig så hjälper jag till!

Elisabeth Wallgren

4 reaktion på “Fegt Jehovas vittnen!

 1. <3 ja det är vår skyldighet och vår uppgift att reagera och försöka göra skillnad – vi som fått möjligheten. Tack för att du öppnar ögon <3

 2. Pingback: Hur mår era barn Jehovas Vittnen? | coolbettan

 3. Jag översätter detta via google translate, förlåt felen översättning. Jag är engelska talar bara.
  Jag vill tacka er för denna underbara blogg. Jag är glad att så många tar intresse i detta. Vakttornet Bibeln och Tract Society (den så kallade Jehovas vittnen) är verkligen mycket skadligt för barn.

  Jag själv växte upp på samtal (predikningar om ni så vill) av massförstörelsevapen, döda kroppar, ruttnande lik, fåglar och andra djur äter på deras kött och andra hemskheter inget barn ska utsättas för. För att inte tala om de ständiga diskussionerna om vad sexuella handlingar är inte tillåtna, diskussioner som var något under av att vara pornograhic.

  Denna nya DVD, var chockerande minst sagt. Ut och ut kontroll taktik. Fear taktik. Bilden av Adam och Eva var skrämmande, deliberatly skrämmande. Det är sorgligt att barnen är så att riktade.

  Vittnena såg även det första hand själva. De som såg på DVD innan ”styrande organ” (deras ledare) berättade vad man ska tänka på det, trodde att det var ett skämt. Även de såg det för vad det egentligen var, när du tittar på den, utanför kontroll av Vakttornet.

  Tack igen för den här thoughful artikeln.

  • Thanks Danamera for your comment!
   The transaltion was excellent!
   I’m sorry that you had such a childhood.
   I feel that i have to inform others outside JV what’s going on, it’s totally unacceptable that this is going on, I consider this child abuse.
   It’s hurting me to know that there is children in this situation.

   Elisabeth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *