Fan stolt brorsan!

Idag fick jag ledigt från mitt nya häng, BERO-mottagningen. Hjärtat tog över det idag då ”brorsan” skulle med honom på utflykt under dagen.

Ett litet internt skämt att kalla varandra för bror eller brorsan har vi.

Brorsan ringde efter besöket:
– Tjena bror! Har vi ny tid till nästa fredag?
– Tjena bror! Ja vi har stående tid!
–  Brorsan, jag tog bort ett piller, tog bara en karta med mig för att ta vi behov!
–  Fan stolt brorsan över dig!
– Tungt va?
– Skit tungt brorsan, skit tungt! Du är fan bäst brorsan! Tungt!

Efter samtalet kom det ett par tårar på min kind av stolthet!
Satan i gatan vilken resa denna kille gjort!
När jag mötte honom så hällde han ut alla pillerburkar på bänken som han tog varje dag. Rackarns Amalia! Jag trodde han tömt ett helt apotek på piller!
Han var drogad som tusan. Ansiktet hade inget liv, det som bara hängde.
Han var på jakt hela tiden efter mer piller och medicinerna var hans liv. Var ute på stan för att få tag i mer piller.
Det har varit en tuff resa för honom att hamna här. Rutiner, regler, samtal som inte varit utav den angenäma sorten alla gånger.
Det har varit en tuff resa för mig/oss också. Vissa gånger har jag bitit mig i tungan då jag velat skrika rakt ut.
Ett efter ett piller har kunnat tagits bort, ibland i förtvivlan för honom själv då han inte trott på sin förmåga att klara sig utan. Tills idag var han nere på 11 piller om dagen mot ca: 23-25 i början av december, legala piller.
I början av december kunde han inte tänka sig att avstå från ett enda piller, det var hårda diskussioner. Vi var flera som ville ta bort och han ville ha mer.
Han fick också alkoholförbud och det var en seg historia att få honom att acceptera detta.

Efter jul så har det varit fantastiskt roligt och glädjande att få vara med när andra människor som varit runt denna kille mött honom. Få se deras reaktioner. Igår var han på en aktivitet där hon som håller i det berättade för honom att hon behövt titta 3ggr innan hon kände igen honom!
Nu har han liv i ansiktet, han är glad, han känner känslor i kroppen, han är med i samtal på ett nyktert och odrogat sätt, det är helt fantastiskt!
Han tränar och har sedan en tid känt att kroppen mår bra av det. Men det var stretigt att få igång honom, att gå 2 km till BERO-mottagningen var som ett maratonlopp för honom.
Han har tränat hårt med hjärtat och en del med Angelica.

Han säger själv: Ingen lek bror att komma hit, du är hård bror!

Den här killen ger massor av glädje och frustration. Vi snackar MYCKET!
Han har lärt mig mycket om t.ex mediciner. Så pass mycket att jag skulle kunna hoppa in och vikariera som apotekare, han är ett levande FASS.
Jag har också lärt mig hur jag smidigast ska få i mig handsprit att dricka mig full på. Jag tar och blandar det med yoghurt och Coca Cola, det blir lite klumpigt och som att dricka en Alovera-dryck. Men bakfyllan är vidrig av handsprit. Men det är ju bra att veta om vinstället sinar här hemma någon fredag då det ska vara fredagsmys;)

Att få höra hans drömmar hur han vill ha sitt liv och se honom ta steg för steg ger mig bränsle. Hans dröm är att en dag få en familj, en fru och barn. En hund är nog med i denna familj. Ett jobb vill han ha.
Han tycker också att båda i ett förhållande ska göra lika mycket i hemmet, dela på ansvaret. Annars blir det inte bra säger han, orättvist.

Det är massor av människor som ställer upp runt denna kille. Hjärtat gör massor,  barnen ställer också upp runt honom fast än de inte behöver.

Han har hållit sig nykter, inte tagit något piller från svarta marknaden och inte rökt på sedan i början på december, tungt!

Jag var tvungen att skicka honom ett sms efter att han ringt

Vi hörs Bror!;)

 

2 reaktion på “Fan stolt brorsan!

  • Tack Sofia de la Prada för din kommentar!
   Jag ska berätta för honom vad du kommenterat så blir han så glad!
   När jag läste upp vad andra kommenterat på FB när jag länkade inlägget så tyckte han det var så roligt!
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *