Ensam hemma

Här har inte hänt så mycket idag.

Dagen började att jag försov mig från allt.

07:10 skulle jag gå upp. Då var planen att städa badrum och gästtoa. Sätta hindtäckena i tvättmaskinen. Sedan duscha innan hundpromenaden. Det var tre dagar sedan jag tvättade håret och det hängde i flottiga stripor och såg ut som filtret i fläkten hos ett gatukök.

Jag kom inte ur sängen förrän 09:32. Då skrek och gnydde hundarna liggandes på rygg, helt orkeslösa av svält.

Efter utfodring av hundar vart det en kopp kaffe och ett samtal till Angelica att mormor tänkte ta en dag ledig från kottarna. Här hemma har detblivit eftersatt då jag oftast vill vara med kottarna när jag är barnvakt och inte göra en massa hushållssysslor.

Jag gjorde sedan frukost på sängen till Janne, två stekta ägg, yoghurt och Granola, samt ett litet glas äppeljuice. Det uppskattades:)

Sedan körde jag igång, i med tvätt, städa badrum och gästtoalett. Jag hade frågat Janne om han kunde följa med och handla och det lovade han. 

När han var redo att åka och tyckte vi skulle åka hade jag i ett raskt tempo bytt lakan i sängen, gjort rent hundbäddar, städat toaletter, plockat iordning. Jag var tvungen att duscha först. Nu såg det ut som det droppade gammal flotyrolja från hårstriporna. Jag blir så svettig då jag städar att det rinner om mig.

Janne avskyr att handla. Så glad att han följde med idag och rattade vagnen. Är skönt då en halt höna får hjälp. Talade med Mikael och Jossefin som visste att vi varit och handlat, de hade de sett på Insta:0) Var tvungen att kolla in Jannes Insta. Vart full i skratt:)Lilla hjärtat, du var såå duktig att ratta kundvagnen idag och att betala;)

Efter shoppingen så tog vi en snabbtur och hälsade på Enya och Noah. Enya skrattade hjärtligt av glädje:)

Sedan hem. Packa upp, fortsätta städa och tvätta mera.

För en tid sedan fick jag klåda när jag låg i soffan. Det var kuddarna. Jag trodde det var dunet i kuddarna. Jag är lite känslig mot dun ibland. Men jag har aldrig fått irritation på huden. Jag köpte hem andra kuddar med syntetfyllning och tvättade överdragen.
Sedan några dagar har jag fått klåda igen tros att det inte varit något dun i kuddarna. Kanske beror det på hundarna som får ligga i soffan. Jag har aldrig haft allergi av hundarna så de kliar på huden, bara luftrören och främst av Smilla och Kakan då de fäller hår. Nu låg dom sällan i soffan då vi hade dun i kuddarna, då var vardagsrummet på nedreplan, nu är vardagsrummet på övervåningen och då ligger alla hundar i soffan. Alla utom Irma medan hon levde. Kanske jag tvättar kuddarna för sällan. Borde kanske inte skriva ut hur sällan jag gjort det, har bara tvättat kuddarna två ggr per år:0


Idag åkte överdragen av och i tvättmaskinen. Efter tork åkte de på dunkuddarna. Nu får vi testa så här. Om det funkar får jag skärpa mig och tvätta överdragen varannan vecka. Ska titta in på IKEA för att kolla på en uppsättning överdrag till för att ha att byta med. Annars får det bli plastad frotté på innerkuddarna och tvätta överdragen varannan vecka ändå.

Varje vecka jag skurar ur badkaret så sätter Janne sin klippmaskin på laddning för att klippa håret och det över badkaret. Slår aldrig fel:) Nu är det ju inte ens samma dag varje vecka jag skurar ur det. Märkligt är det:)


På eftermiddagen gjorde jag mellis åt oss.


Ikväll är jag ensam. Janne är på middag på stan med kyrkoherden.

Jag är ensam och intog middagen framför TV:n, njöt av en nystädat övervåning och tvättstugan full i ren tvätt på tork:)


Räkcrêps, gott och enkelt då jag köpte färdiga bara att värma. Nu gick inte dessa små pannkakor upp till den fantastiskt goda middag Janne gjorde igår. Tonfiskfilé-gryta med matvete, sjukt god och mustig med gott vin till.

Imorgon blir det att vara med kottar igen.

Nu ska jag ta och njuta en kopp kaffe och en glass och se den nya sjukhusserie som börjat på TV4:)
Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *