En smak av Cubanskt

Janne beställde taxi och vi åkte iväg. Vi åkte och åkte och min fantasi skenade iväg lika mycket. När vi åkte så länge tänkte jag att han kör oss till en enslig mörk gränd eller ett grustag i utkanten av stan, rånar oss och dödar oss där efter. Tror denna fantasi finns kvar i mig sedan min pappa reste på Baltländetna som då var ockuperat av Sovjet. De fick inte åka taxi, inte gå ut själva. De fick bara åka med de besökta företagets privatchaufför för att inte riskera bli rånade eller mördade. Det hände då och då med affärsmän från utlandet. Maffian hörde jag också ofta talas om. För mig är det med skräckblandad förtjusning jag åker och turistar i Baltländerna.

Här släppte taxichauffören av oss. Ett litet glashus och mörkt runt om.


Ner under jord skulle vi…
Janne hade tagit oss till ett Cubanskt ställe, coolt ställe.


Soffor som ”barstolar” i baren har jag aldrig sett förut.Janne beställde in någon fisk


Jag körde Gambas då jag inte hittade något helvegetariskt.


Janne är som tur är duktig att rensa fisk.


Efter maten fick sig ”pappa” en GT och fugan en Cappoccino. Det lät väl som en mening från ett gammalt par. Läser Janne det här kommer han reagera på att jag kallat honom ”pappa”.  Vi har aldrig kallat varandra för mamma och pappa. Janne har sagt ett par gånger: Tur du inte kallar mig för pappa trots att barnen inte är här! Nu gjorde jag det för att retas;)


Sedan tror jag ”selfiemannen” kom igång.


Ikväll kom notan i en tom målad champinjonburk.


Är du i Vilnius så missa inte ett besök på denna club/restaurang, Cuba Studio Club Pub & Bar. Fantastiskt god mat och annorlunda inredning. Räkna inte med teckning på mobilen då denna restaurang ligger i ett gammalt skyddsrum. Här ”tvingas” du umgå med ditt middagssällskap:)

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *