Empatilös

Sitter på bussen och är grymt irriterad.
Irriterad för vad jag behöver bevittna och känner att min höga empati för andra människor har blåst bort med snöröken.
Hade jag haft empatin med idag hade jag tålmodigt tänkt: Ja ja dom hann inte med i morse!

Han bredvid mig har en träningsväska med sig och han har nu lyft ur träningströja, kalsonger, träningsshorts och träningsskorna, dom två sistnämnda luktar inte en sommaräng om jag säger så utan mer pung och fotsvett, allt detta för att i botten på väskan hala upp pensionskuvertet och han läser det noggrant.
Jag har god lust att ta hans träningskläder och kuvertet och kasta ut i fartvinden och säga åt honom att han ändå är en loser som tror på det där med pension.

Men värre är det motsatta könet på sätet framför, hon gör sin morgontoalett på bussen, hon har just gjort av med en halv mascara på sina glesa fransar och sticker nu in sitt pekfinger i munnen för att blöta ner det med saliv för att gnugga bort all mascara som kladdats ut under ögat och på ögonlocket, hon gör detta så många gånger att munnen nu måste vara svart och saliven ligger som en gegga runt hennes ögon.
Nu åker hårborsten fram och hon borstar sitt hår galet frenetiskt så jag tror att jag hamnat i snöröken efter bussen av de mjäll och torra hudrester som fullkomligt regnar runt henne.
Medan jag nu sitter och skriver och samtidigt försöker titta på vägen igenom mjällregnet för att inte bli åksjuk så halar hon upp en begagnad servett ur fickan och trär den på pekfingret och kör upp fingret imponerande långt in i näsan och vrider pekfingret fram och tillbaka så mycket och så snabbt att jag tycker att näsvingen börjar anta en glödande form. När hon drar ut fingret med vad jag tycker låter som ett plopp så gör hon inget för att dölja vad hon hittat där uppe i näsan, en hel kråkkoloni om jag får säga min syn på saken. Nu trodde jag morgontoaletten var till ända men ack vad jag bedrog mig, självklart har kvinnan två näsborrar så det kommer bli ”spännande” att se om kolonin är större i denna näsborre och om kvinnan snart halar upp en potta ur väskan för att uträtta sina morgonbehov!

20120203-084403.jpg

Vet inte varför jag är så irriterad? Kanske PMS? Kanske något annat?

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *