”Du och jag mormor…”

Idag var jag först barnvakt till Kottbrorsorna. Första gången jag var det, det kändes extra kul. Angelica skulle till doktorn och under dessa sjukdomstider tar man inte med sig ett spädbarn. Då är det ju tur för en mormor att få rycka in.

  
Samma rynkande ögonbryn som Alvar. Så mysigt att bära lillkotten. Faktiskt tredje gången jag håller honom. Idag fyller även Todd tre veckor!

Vi bytte blöja och body. Nu hittade vi inte den mest passande till byxorna utan det vart mer, den tar vi från klädstrecket, det blir bra.

Jag sjöng för Todd medan han låg på min arm. Han verkade ha det mysigt.

  
I förra veckan kom Jensan hit. Alvar var här och vart så glad att se henne. Jenny tyckte det var längesedan han var med oss på fikadejt och tyckte det var dags att vi alla tre skulle gå och fika. Alvar har varit med ett par, kanske tre gånger då jag varit barnvakt.

Idag stod då dejten på agendan. Jag och Alvar åkte ner på stan lite tidigare. Vi gick på Åhlens och köpte en treveckorspresent till Todd från mormor och morfar. Alvar fick en liten småbil. Tyckte han kunde få det då han var så duktig i affären.

Vi var först på plats. Jenny kom lite senare då hon varit hos farbror doktorn. Jag och Alvar beställde mackor, jag tog vatten och Alvar en smoothie. Medan vi väntade på mackorna satte sig Alvar för att smaka på sin smoothie. Han tittade mig i ögonen då han drack och log mot mig då han släppte sugröret. Jag fick en stark känsla att han sa: ”Du och jag mormor!” Jag svarade: ”Ja, du och jag Alvar!” Då log Alvar till mig igen. Ja, mitt hjärta smälte som en isbit i Sahara.

  
Alvar har blivit så modig, han strosar omkring, tittar på folk, vinkar till någon.

  
  
  
Sedan provkörde han sin lilla bil.

  
  
  
Nämen, ”råkade” inte mormor hitta en Läkerolask i väskan med den enda smak Alvar gillar, ingefära:

  
Det vart en ny äventyrstur.

  
  
  
Alvar hade otur och tappade sitt glas med vatten på stortån och fick en blånagel. Det vart lite gråt men var snabbt över.
Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *