Detta hunddagis! Är detta okej?

Var på väg på akupunktur. Ser två i personalen gå med två hundar var. Den ena går och håller kopplen på mitten så att resten av kopplen hänger ner. Inget konstigt med det.
En av den andra tjejens hund en Schnauzer är väldigt intresserad av en Cockerspaniel som tjejen har som håller i mitten av kopplen.
Schnauzern skäller inte, bara visar ett stort intresse av att vara nära Cockespanieln. Cockespanieln ser inte ut att tycka illa om det. Det verkar fredligt av vad jag såg.
Men så tar tjejen som håller kopplen i mitten med vänsterhanden upp sin högerhand och greppar de lösthängande koppelen, tar och svingar ut kopplen mot Schnauzerns huvud upprepade gånger tills han ger slutar visa intresse mot Cockerspanieln. Det var inte hårt gjort av tjejen, men i mina ögon såg det väldigt illa ut när kopplen träffade Schnauzern under nosen/ hakan.
Nu vet ju jag inte om det finns någon bakgrund som ger anledning till detta.
Men jag kan tycka att tjejen som höll i Schnauzern skulle ha agerat istället. Eller att tjejerna gick en bit ifrån varandra om detta beteende från Schnauzerns sida inte var okej.

Tycker du att det är okej att använda kopplet på det här sättet även fast det inte var hårt?
Eller är det bara jag som är känslig?

Jag vet också att de skriker åt hundarna inne på dagiset då de skäller. Det hörde Charlotta på de inspelade meddelandet då de snackade skit om Challan, Hampus och Jojo.

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *