Det var ett jäkla gnäll på många håll! Skäms!

Jag tror tammetusan att många mist vettet eller förmågan att tänka efter en millesekund!

Det har gnällts på snöröjning, inställda bussar, inställda flyg. inställda tåg mm. igår och idag!
Människor spyr ur sig galla på än den ena än den andra över att vägar etc. inte är okej under och efter vårt oväder.
Hur är ni funtade?

Själv hade jag inte en möjlighet att ens röja min egna gård igår trotts att jag var ute runt 5 timmar och skottade. Idag har jag varit ute drygt 3 timmar för att ta reda på det jag inte  orkade igår kväll och inatt.

Många som sköter driften för oss andra på vägar, elnät, busslinjer, tåg, flyg mm. jobbar skiten ur sig för att vi ska kunna få ha det lika bekvämt som annars, slippa göra avkall på något för att vädrets makter spelar oss ett spratt.
Svärsonen jobbar med eldrift och har jour-vecka ungefär en gång i månaden. Det innebär att han jobbar som vanligt sina timmar och efter jobbets slut så är han i tjänst på så sätt att händer det något så rycker han ut.
Under alla dessa år har jag sett hur han och hans kollegor sliter i blåst, regn, storm, kyla, snö mm.
Igår var inte det värsta dygnet jag sett honom slita i.
Efter jobbet när han intagit sin middag så ringde jourtelefonen så det var bara att åka iväg.
Han kom hem någon gång tidigt i morse.
Han berättade att bandvagnen de har för att ta sig fram i skog och mark inte gick att köra då det var för djup snö. Det gick till fots för att hitta felet. Ibland var det snö till vaderna, ibland pulsade han i snö som gick upp till hans hals, han är över 190cm lång. Dom fällde flera träd där mitt i natten i kylan, blåsten och snöfallet.
Jag tycker inte synd om svärsonen och hans kollegor men jag tycker att dom som alla andra som kämpar mot ovädret och röjer upp efter naturens kraftter är lite av våra hjältar!
När det hittat felet runt midnatt så ringdes ett par kollegor ytterligare in. Det hade på sin färd från Norrtälje till Rö räknat att det stod 80 lastbilar, personbilar, plogbilar, bussar osv. efter väggrenen som inte tog sig fram.
Detta beror ju inte på att snöröjarna är usla. Det beror ju på det extrema vädret vi hade! Det är ju inte så ofta vi drabbas av sådant här väder men ändå krävs det av många människor att allt ska fungera som vanligt. Sjukt tycker jag!

Att flyg, bussar och tåg inte går som dom ska är för mig inget konstigt.
Men det är konstigt för mig att människor ska ge sig ut i trafiken eller sätta sig på ett flyg i detta oväder.
Skulle du som gnäller som en osmord kyrkport ta din fritidsbåt och ge dig ut på havet när det blåser kuling för att du ska till Åland på möte, dans etc.?
Om vi här i Sverige skulle drabbas av en tsunami så tror jag gnällspikarna skulle skriva ner insändarsidan i tidningen, skriva ner FB, galla och spy på ICA för att entreprenörerna inte har fixat allt till det vanliga på mindre än ett dygn!

Utvecklingen i samhället går framåt men naturens krafter kan vi inte göra ett jota åt!

Jag tycker att ni gnällspikar är pinsamma där ni sitter på eran röv där hemma i stugvärmen och gnäller! Ni har nog som hobby att gnälla eller så går ni igång på att leta fel och brister hos andra. Ni sprider så mycket negativt omkring er i sådana här fall att ni också borde röjas undan.
Tänk efter någon gång, tänk på de människor som sliter hund ute på fältet för att vi andra ska ha våran bekvämlighet kvar.

Vi hörs!

 

6 reaktion på “Det var ett jäkla gnäll på många håll! Skäms!

 1. Håller med !!!
  Tycker synd om dom som tex sköter plogningen, dom sliter skiten ur sig rent ut sagt.
  Maken plogar, tog över imorse av en kollega vid 7, gjorde ett avbrott med akuten-besök då snöbladet krånglade, han halkade och på nått vis fick in tummen under snöbladet som krånglade men då av hans smäll i farten, for i backen och bröt av tummen på honom :((
  När han var klar på akuten drog han direkt till jobbet vid 12.tiden, gjorde ett brejk nu vid 16.00 för mat och sen ut och ploga igen och håller på än, med sin brutna tumme ://
  Underbemannade är dom med så han vet inte när han blir avlöst och snön har som tur är lugnat sig med sitt vräkande nu i alla fall.

  Kramar <3

  • Oj oj oj Marie!
   En riktig vardagshjälte din make är!
   Hoppas han snart får ett avbrott från jobbet menar jag så han han ta hand om sin brutna tumme!
   Hälsa maken från mig med en Kram och att han ska krya på sig!
   Kram

   • Hej 🙂
    Han fick sitt avbrott redan vid 20.00 🙂
    Var behövligt tror jag 🙂
    Men nu snöar det igen så får se om han åker på det igen eller om någon annan tar det.
    Han hälsar tack och kram tillbaka så mycket 😀

    Kramar <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *