Dammig vandringspokal

Så kände jag mig inatt!

Jag gick och lade mig strax efter 22. Låg och spelade på mobilen och tuggade nikotintuggummi.
När jag släkte vet jag inte, men kanske strax före 23.
Ett av minifolket kom: Elisabeth Elisabeth!
Det var bara att lyfta upp minifolket i sängen och dennes isklampar till fötter hamnade på mina lår.
Strax efter att minifolket och jag somnat så börjar Irma gny. Jag väntar en lite stund och smyger sedan ur sängen för att inte väcka minifolket till liv. Men minifolket ställer sig upp som om en katapult skjutit upp. Minifolket ska med upp då hunden ska ut. Jag ber minifolket stanna och helvetesskrik bryter ut.
Irma och jag går åter till sovrummet. Då är Irmas korg upptagen av Älva. Irma vänder om och trippar mot gästsängen, jag hasar efter och lyfter om henne. Hittar en pläd i mörkret och bäddar om henne.
Hasar tillbaka mot sängen och drar minifolket som är upprörd mot mig. Ligger och håller om och håller hand. Andas djupt för att få in minifolket i samma rytm.
Minifolket somnar och jag också.
Minifolket väcker mig med orden: Ja e tösti! Vill ha Multonvattnen!!
Jag vaknar till och vill dö en smula.

unnamed
Vi hoppar upp. Minifolkets ben springer mot köket som trumpinnar i en trumvirvel, jag hasar efter. Vi tar vattnet till sängen. Minifolket tar hela två klunkar!
Vi somnar!
Jag vaknar av att Älva står och gnyr och vill ut. Släpar mig ur sängen, Minifolket vaknar och hoppar ur sängen och följer med. Minifolket gnäller över att det är kallt. Jag tänker: Tyck mer synd om hunden som måste skita i både regn och snöstorm! Dom är det synd om!
Vi går tillbaka till sängen och lyfter upp Älva och lägger henne under täcket. Somnar. Vaknar av att Alma står och gnyr vid fotändan. Går ur sängen och lyfter upp henne med, minifolket sover som tur är. Somnar.
Vaknar av att minifolket behöver gå på toa och kissa. Sätter på min åtminstone en sprinter-sko om det är bråttom, andra foten hasar efter.
Sätter minifolket på toaletten som exploderar och ska INTE kissa. Minifolket skriker och gapar. Jag försöker om och om igen att minifolket ska kissa, det var ju därför vi gick upp. Minifolket blir hysterisk och ska verkligen INTE kissa. Hur kan jag komma på något sådant!?
Vi går tillbaka och lägger oss. Jag tittar på klockan och den är bara 02.
Jag känner mig som en dammig gammal vandringspokal.

Godmorgon!

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *