Dag 1, morgon

Gör detta imorgon bitti:
Ta din glasbruk och ställ den i diskhon. Spola varmt vatten i burken ett par minuter så den blir varm

20130123-195545.jpg
Mät upp 100g ljummet Vatten (jag har lite varmare än ljummet) 1dl
och
30g ekologiskt Rågmjöl, 1/2dl

20130123-195817.jpg
Häll ut vattnet ur glasbruken och häll i 100g ljummet vatten och 30g Rågmjöl, rör om

20130123-200116.jpg
Täck burken med plastfolie. Den behöver inte vara helt tätsluten

20130123-200258.jpg
Ställ burken på ett varmt ställe 20-25grader. Jag ställer min ovanför kylskåpet, där är det varmt och gott

20130123-200451.jpg

20130123-200540.jpg
Så mycket mer spännande kommer det inte vara de närmsta 3 dygnen. Mer än att du ska skaka burken försiktigt morgon och kväll.
Nu gäller tålamod, så spring inte och kolla på surdegsgrunden i tid och otid, låt den stå och hålla värmen.
Inget kommer att hända mer än att den blir att lukta lite surt, i bland lite illa, men det är som det ska.
När vi kommer till dygn 4 så börjar det hända saker.
Men vi följs åt!
Tänkte att vi håller frågor osv. här inne på bloggens kommentarsfält då alla inte har min FB-sida.

Lycka till!
Ge rågsurdegsgrunden kärlek och omvårdnad!
Tips: ställ mobilen på påminnelse så du kommer ihåg att ruska försiktigt på den.

Vi hörs!

En reaktion på “Dag 1, morgon

  1. Jag startar min sura deg en dag efter er då jag inte har alla grejs hemma. Nu ska det testad nytt vilket inte riktigt är min starka sida. Nya utmaningar..
    Gillar att göra sånt jag vet klarar av. Kanske inte visar upp mitt resultat av baket 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *