Bye bye…..

…..Mr Bang, Chang, Explosiv, Power Larry, Klorin, Wim, Wim Badrum, Ajax superduper och allt vad dom nu heter.
Jag har hittat er överman.

Dammråttorna här hemma har vuxit sig stora sedan i måndags men dom får nog växa på sig ett tag till, men badrum som inte är rena går inte för sig här hemma så där lade jag mitt krut så får resten vara tills jag piggar på mig.

Jag hade ett medel som jag skulle testa och jag skred till verket och tänkte bara till en början testa det till golvbrunnen i duschdelen men jag började med kaklet och kakelfogarna. Jag blandade medlet 1:25 och tog en svamp och startade, kalket försvann på ett kick och lämnade kaklet rinnande som smutsvatten, kakelfogarna vart rena och på utsidan om betongglaset längst ner vid fogen har det varit en kalkrand som sett smutsig ut som inte gått bort trots mitt idogande skurande av badrummen, nu vips på ett par drag så försvann den. Nu är det så att jag haft på och testat massor då jag varannan vecka alltid har skurat ur just duschdelen och det har uppfattats som väldigt rent.
Men det var ju golvbrunnen jag skulle testa, jag kastade ner gallret i rengöringsblandningen och började skura bort det där kalket och rödaktiga geggan som sitter där, det var bara att borsta bort det med en diskborste, tidigare har jag använt Wim, klorin och andra badrumsrengöringar men aldrig fått ett så här bra resultat på så kort tid och då ska du veta att tandborsten är mitt bästa städverktyg;) Golvbrunnsgallret såg ut som nytt, kritvitt och rent från allt.

Nu var ju inte min fysik den bästa för denna aktivitet så jag halvsatt emellanåt på toalettlocket och hämtade kraft och då såg jag golvbrunnen från 1970 eller 72 då huset byggdes och den har aldrig blivit helt ren vaken inuti eller gallret och där har jag lagt timmar, vips så var det rent och här åkte gallret i blandningen och skurades och där satt kalk och smuts hårdare då de ju varit sedan 70- talet.
Att ta en före bild kom jag inte på förrän jag hade lite kvar, men kolla denna bruna rand vid plastens svets där det kryper in och är omöjligt att få rent.

Före

Det där har jag aldrig tidigare fått bort med medel, ättika mm. jag har till och med stått tidigare och skrapat med kniv för sån är jag eller var iallfall.

Efter

Hela gallret ser ut som nytt, helt galet!

Under ytterligare en vilopause så såg jag duschmunstyckerna som gärna kalkar igen och ser grisiga ut, jag gick lös även på dessa.

Före

Ser ni kalket? Äkligt enligt mig.

Nu kommer en bild efter att jag dragit med en svamp lite grann.

Kolla! Helt galet! Magiskt!

Det bästa i kråksången är att detta medel luktar inte så mycket alla, bara lite svagt, de andra medlen jag tidigare använt till t.ex. duschdelen har varit så starkt att jag fått hoppa ut ur badrummet och andas då jag slemmat igen i halsen och det har stuckit i näsan då jag andats för att det luktar så starkt.

Just ja, när jag gick ut i köket med min hink så såg jag den där sura disktrasan ligga där på diskbänken, jag doppade den i blandningen och kramade  ur den och sköljde den sedan och tryckte upp den under näsan och väntade mig en sur doft, men ack vad jag bedrog mig, den luktade fräscht, medlet innehåller desinfektion utan att lukta starkt, de du, det är något att skriva hem till mamma om.

Nu väntar ett stort test på detta medel, i badrummet där det ligger klinkers på golvet där en kalkrand letat sig ut från betongglaset och det har på inga sätt gått att få bort, men det återkommer jag med för idag blir det inget mera städande för det var ju vila jag lovade doktorn att göra.
Sedan väntar trallen ute med algtillväxt på och jag ska testa torka de så länge uttjänta köksgolvet, så detta är inte bara ett badrumsmedel utan ett allrengöringsmedel.

Fick jag döpa detta medel så skulle jag kala det Simsalabim;)
Helt galet bra, magiskt, fantastiskt, underbart, så lätt, jag finner inte ord!

Vi hörs!

2 reaktion på “Bye bye…..

  1. Pingback: Rackarns Amalia vilka idéer! | coolbettan

  2. Pingback: Testpanelen utför hemlig rekontditionering | coolbettan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *