BRAKfest – Omtänksamt Hjärtat!

Om det var en sitdag igår så lovar jag dig med handen på bibeln att det var BRAK(skits)-fest inatt.

Jag har bytt sängkläder, täcke, kudde i natt med. Jag har skura golv, torkat sängram, sköljt ur kläder, duschat barn, smort barn i rumpan, pratat allvar, varit rar och snäll med ett tålamod som jag inte trodde jag hade, skurat toalettstol, satt på tvättmaskiner.

bild (57)

 

Jag har tumlat massor. Jag brukar inte göra det då tumlaren dagen efter att garantin gått ut började ryka. Så gör den ibland fortfarande och blir vrålhet ibland. Men i natt sa jag åt den: Du står här fortfarande i hemmets trygga vrå! Jag har inte kört dig till turktumlarhimlen! Så nu får du tacka mig i natt och tumla tvätten torr, annars är du ett minne blott!

3-åringen kom upp någon gång strax efter 03. Jag gick med henne till sovrummet och hade turen att ett Hjärta låg i sängen, jag sa: Här kommer 3-åringen. Ta henne jag kommer inte att lägga mig mer inatt för jag måste ta reda på allt!
3-åringen accepterade det också vilket jag var väldigt tacksam för. Hon tjatade inte ens om det där jä—la Multonvattnet.

När jag fått resterande barn i säng efter att ha skurat en del och bäddat rent och tittat på klockan så kände jag, nähä, en kafferast är på sin plats.

bild (56)

 

Jag slog till med ett fin kaffe och gjorde mig en Cortado. jag var värd den det lovar jag.

bild (59)

 

Sedan fortsatte jag vädra, skura bort de mest akuta. Fixade mera tvätt.
Jag hade mycket mera kvar innan det var uppstädat efter den här brakfesten men kände att tröttheten inte ville släppa, trots kaffe.
Jag gled in i sovrummet hos Hjärtat och 3-åringen. Lade mig med orden: Jag orkar inte mer, måste lite annars blir det kaos imorgon!
Hjärtat: Jag förstår!!

Jag vaknade strax före sju av att ett barn sa: Nu åker jag till skolan!
Det var bara att flytta undan hunden som väckt mig och ville mysa med matte och trippa upp. Jag tyckte att täcket var stort på sidan om mig men kollade inte närmare. Tassade upp tyst så inte 3-åringen skulle väckas. Hon vill bara sitta med mig i 20 min och mysa och ingenting annat för då åker tändhatten av och explosionen är ett faktum.

I hallen då jag vinkade hej då såg jag att Hjärtats skor stod i hallen. jag tänkte: Vad i hela friden??
Sedan undersökte jag det närmare med Hjärtat skor.
Han är ju sådan kille att han bara går upp och åker utan lapp med ”vi hörs”;)
3-åringen kom upp och jag fick fullt upp.
Philip kom upp och gick till kontoret i garderoben där handdukarna finns. Hörde att han pratade med någon. Sedan gick jag mot sovrummet för att klä mig. Snart skulle jag ju köra Philip till bussen och behövde något att värma musen med. Då möter jag Hjärtat som säger: Jag kör Philip!
Sedan fick jag fullt upp igen. Tänkte att Hjärtat tänker nog jobba här ifrån idag!!!
Anna kom, hon frågade: Är du här idag!
Hjärtat: Ja jag kan lika väl jobba här ifrån, det är sådant kaos!
Jag känner mig verkligen tacksam av hela mitt hjärta för denna omtanke. Det är ett kaos i hemmet med all den här tvätten, saker på bänkar mm. som inte har hunnits med för att jag behövt sanera sanera sanera. Men det borde ju ge med sig med tiden.

Nyss kom ett sms och det var bra då jag var kaffesugen.
Ja jag låste ju inte fast Hjärtat här hemma med en stor kedja runt foten.

bild (61)

 

Sedan har jag fixat lite annat sedan jag satt och skrev tills här.
Men nu är jag åter till inlägget. Hjärtat och 3-åringen har just kommit tillbaka från dagis och då får jag inte skriva.
Så min vän nu är jag åter tillbaka efter att ha gossat, pussat och lyssnat på 3-åringen. Hjärtat hade lovat henne att de två skulle baka. Det var ljuvliga ord som nådde mitt öra. Verkligen rart av Hjärtat! Nu är han verkligen värd en puss i påsk;)

Själv så glider jag runt i tvättstugan, med skurmoppen, serverat frukost och lunch i morgonrock. Bloggar fortfarande i morgonrock, helnäck under för inte har jag hunnit sätta på något som ska värma musen än.

bild (60)

 

Tack mitt Hjärta!
Tack för Din omtanke du visar och all den kärlek du ger mig!

Jag är glad att du finns vid min sida!
Glad att du hjälper mig idag, tacksam att du hjälper mig idag!
Otroligt glad att du tar över rodret så jag kan gå och träna Tabata 17:15 idag!
Ska bli så skönt att komma hemifrån en stund.
Puss & Kram <3
Elisabeth

Då vet du lite vad jag gjort sedan igår kväll!
Nu väntar en del samtal jag måste avverka.
Sedan är det väl dags att hoppa ut morgonrocken. Fast jag kan ju lika väl sätta på mig träningskläderna direkt då klockan nu snart är 14.30.

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *