Blandad morgon

Det första ovannämnda var då jag var ute på promenad och en cyklist med ett typ cyklistföl som cyklade bredvid skällde på mig och ansåg att jag inte skulle ha lurar i öronen, hans tonläge var inte åt det kvittrande hållet.
Jag upplyste då mannen att jag inte för tillfället hade något att lyssna på i lurarna, tills hit var jag lugn och fin som en filibunke men sedan sa mannen något som inte passar i tryck och då avfyrades min ilska som en raket och orden sprutade ur mig som ett vulkanbrott.
Jag upplyste mannen att ha hade väl en ringklocka att använda.
Det hade han gjort sa han, men då var det nog en sådan där ringkolocka som bara låter som ett litet kluck, jag såg typen av hans ringklocka och dom kan bli så om de är utslitna eller för hårt skruvade.


En icke kvittrade mannen stod en bit bort på skolgården och stirrade väntande på mig.
Jag hade god lust att visa mitt långfinger men hade något förnuft kvar i min ilska då mannen stod på en skolgård.
Han gaffade och anklagade mig för att vara otrevlig men jag upplyste honom om att så var fallet då jag vart arg då han själv hade en mycket otrevlig ton och var rent ut sagt oförskämd.
Nu måste jag erkänna att jag vid detta laget inte var den bästa förebilden för de andra små knattarna på skolgården men jag backade trots allt då jag fick idéen om att gå fram och täppa till mannens trut med bajspåsen jag hade i handen som glädjande nog innehöll det ena hunden nyss  krökt rygg och klämt ut.

Det värsta var att jag lät mannen påverka mig nästan hela promenaden då jag var irriterad och irriterad på andra cyklister som ofta lämnar hjärncellerna hemma.
Det är så ofta en cyklist kommer bakifrån och när det max är två metr kvar så då kommer de på: -Javisst ja, jag har ju en ringklocka att använda,kanske skulle göra det! Eller så plingar de inte alls utan ropar då det är en meter kvar till mig och sedan tror de båda typer av cyklister att det är som att släcka en lampa, direkt så är jag borta från gångbanan.

Jag är själv cyklist och jag cyklar gärna fort eftersom det är enda gången jag cyklar för att just träna och då plingar jag långt innan och flera gånger så att gångtrafikanterna har en möjlighet att hinna dels uppfatta att jag kommer, dels att gå åt sidan om det har lust med det.

Men ilskan försvann än om jag vart förvirrad då jag klev in på min gata i stan.
Mötte ena grannen och hon hälsar alltid på hundarna, hon frågade var den fjärde hunden var och jag upplyste henne att den dött.
Sedan frågar damen hur det är med mamma, det var länge sedan jag såg henne?
Jag står först som ett ? och frågar: Min mamma, henne har jag ingen kontakt med, henne har jag sagt upp kontakten med.
Nu står damen som ett ? och ställer en motfråga: Hon som bodde här?
Jag: Menar du farmor kanske? Tänkte då hon ofta var och hälsade på medan hon levde.
Damen står fortfarande som ett ? och säger sedan: Men är inte du ena dottern i huset? Och hon sätter upp handen för att skymma solen som lyser och stirrar på mig och säger tvekande: Eller är du frun i huset?
Jag: Ja!
Damen: Ojdå, jag som trodde det var dottern!
Jag: Ja vi är ju väldigt lika!
Damen: Ja men det var ju ett positivt sätt jag gjorde bort mig på nu!
Sedan hör jag damen berätta för SÄPO light på tvärgatan nedanför oss att nu hade hon gjort bort sig;)
Fast vi möts ofta så så längesedan var det ju inte fast då är det när jag kör på packmoppen och kanske hon trott att det varit någon av barnen hon då mött, hon har nog inte tänkt sig att det är jag som kör omkring trots att hon själv var och körde fyrhjuling för ett par år sedan i hennes ringa ålder, drygt 80 år:)

Sedan stor SÄPO ute och vattnade och hans hörsel är det inget fel på, han hör lika bra som värsta rovdjuret och när jag stegat några steg så jag var jämte honom så frågade han: Hade inte du fyra hundar förut, nu är det bara tre? (bra räknat där, ett, två, tre, guldstjärna i kanten ang matematiken,han vet det, han vet exakt hur många gånger jag t.ex. går på toaletten, tvättar, svär, petar mig i näsan).
Jag: Jo men en dog?
SÄPO: Vad hände med den då?
Jag: Hon vart mycket sjuk och låg i syrgaskuvös på intensiven och tillslut fanns inget att göra!
SÄPO: Ja så kan det gå!
Jag: Ja!
Sedan pep jag in fortare än blixten.

Vi hörs!

En reaktion på “Blandad morgon

  1. Hej kul att du hittade in på min blogg! 🙂
    Ni har roligt på eran gata hemma i stan förstår jag 😉
    Svar: Visst får du låna luftlöksbilderna! Tack för att du frågar! Snyggt!
    Ha en fin kväll utan cykel- ringklockor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *