Björnklister är ju gott ju!

Igår på nyårspartyt så vart det lite starkare drycker i glasen till desserten, efter ett tag gick värdinnans glas runt och många luktade på den ädla drycken. Jag tyckte det luktade fantastiskt! Vi ett stopp runt bordet så utbrister en gäst: Det luktar som Björnklister, minns ni det från skolan med plast spateln i burken?

Oj, oj, oj om jag minns, jag slöt för ett ögonblick mina ögon och tog mig årtionden tillbaka till lågstadiet och min bänk och limburken med det vita locket och röret inuti burken med plats för den lilla spateln. Det var fest när vackra fröken Bergvall bad oss ta fram Björnklistret, jag kan än idag känna hur jag tar av locket och fiskar upp spateln, sticker ner den i det vita limmet och tar en klutt och för den till munnen och känner den goda smaken.

Jag utbrast där runt bordet: Ja det var ju jättegott! Det tystnade lite runt bordet och jag kände deras blickar mot mig, såg deras uppspärrade ögon och gapande munnar, tänkte först: Gapar dom för dom vill smaka Björnklister men utbrister sedan: Men det har väl alla gjort, ätit Björnklister! men tydligen hade dessa människor inte ätit Björnklister eller så har det kommit till den åldern att minnet sviker. Det var ingen runt bordet som tyckte jag var riktigt riktig som ätit Björnklister så för att försvara mitt ätande av Björnklister så googlade jag på Björnklister och vad hittar jag: En facebooksida om Björnklister där det står: Björnklister smakar inte så gott som det luktar- Men det finns alternativ. Men jag hävdar att det smakar gott, i min mun iallfall!

Ska du ha en nostalgikväll så kan du bjuda på detta alkoholalternativ:

Här har du det alkoholfria alternativet:

Låt er väl smaka!

Vi hörs!

 

7 reaktion på “Björnklister är ju gott ju!

    • Satt i kväll och pratade om gamla tider när man var liten och tillverkade julstjärnor inför Julen. Då användes Björnklister. Jag minns att man åt av det och det var inte alls så dumt i smaken. Googlade på detta och hittade denna sida. Läste din text Lars Andersson och vi fick bästa skratttanfallet det här året. Suverän beskrivning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *