Bärsjal för tax & Skenvalpning

Här hemma så skenvalpas det sedan drygt en vecka.

Det var lugnare förr. Det var Alma som det märktes på som gnydde lite. På Amri och Alma kom det mycket mjölk och på Irma en liten skvätt.

Nu har lugnet flyttat någon annanstans.
När Irma skenvalpade förra gången fick hon för sig att inte min säng. Hon ligger inte i sängen annars, hon har inte vuxit upp med att få ligga i sängen. Hon låg då på den plats Amri låg på i min säng då hon ibland fick komma upp.
Denna gång var det dags att inta min säng igen

Hon ligger där hela tiden. Går med på promenad och lägger sig sedan igen.
Sängen är hög och hon skäller tills jag inte orkar höra det längre utan lyfter upp henne.
Hon låter sig motvilligt lyftas ner då det är dags att äta mat. Jag tvingar och trugar med maten och försöker få i henne lite. På eftermiddagen kommer hon upp för att gå ut och kissa och sedan ska hon tillbaka. Då det är dags att byta lakan står hon och låter missnöjt innan det är klart. Sedan lägger hon sig igen. Nu har hon fått egen kudde iallfall. Hon smakar och smakar där hon ligger.

Älva där emot har aldrig gjort så mycket väsen av sig tidigare mer än att hon inte går mer längre än 500-1000m på promenaden. Sedan är det stopp!

Jag lovar dig som inte varit i kontakt med en tax att den drar ingen med sig så lätt. Det är tvärnit. Har en tax bestämt sig för något ja då är det bara så.
Jag har lockat, jag har pockat, jag har hotat, jag har dragit, jag har skjutit på bakifrån, jag har talat vänligt, bestämt, skrikigt, viskat, men inget funkar. jag har testat att gå ifrån henne, men hon struntar i det hon, hon går hem.
Denna gång går hon dock runt och gnyr, skriker, pratar på i gnällande ton. Inget är bra. Det som går bäst är när hon får vara mig nära.

Irma och Älva är småpotatis jämfört mot skenvalparnas mästare Alma.
Jag vet att hon är på gång om en till två veckor. Då ställs tålamodet på den största av de största utmaningarna.
Hon blir grinig, grinig å de andra hundarna och kan flyga på dom om dom kommer för nära. Alma hon går efter mig och gnyr högljutt och skäller hela tiden. Mjölken skvätter runt henne som en vattenspridare. Juvren är fyllda till max och svajar likt kons juver strax inna 05.00. Ska jag lyfta upp Alma och tar ena handen under magen så blir hela handen blöt av mjölk. Det hänger torkad mjölk på magen fasttorkat i pälsen. Hon slutar nästan att äta helt, äter bara lite lite om jag trugar och blandar ut maten med något gott.
Visst är det synd om henne. Två gånger har hon fått medel mot skenvalpningen men då ligger hon bara nerdrogad och sover. Äter inte en bit mat på en vecka och det har vi inte råd med denna gång eftersom hon inte har fått tillbaka sin vikt sedan hon var sjuk. Inte kan jag truga med så mycket gott denna gång heller då det inte finns så mycket som är magert som passar fröken för att få i sig mat. Hon är känslig nu, i helgen tror jag att hon fick i sig en smula chips från golvet och genast på natten skulle hon ut och skita konsistens, rinnande vätska.

Men nu har jag funderat igen på det här med bärsjal för att lättare bära Älva och Alma och få armarna fria. Älva på promenaderna och Alma inne. Då skulle hundarna få promenader och inte bara 500-1000m och jag skulle få tyst i mina öron inne.
Jag googlade. Hittade det här och insåg att så kan jag inte pula in en tax med dennes rygg. Så sjalen går bort, ja barnet också, men kanske jag kan klicka hem mannen?

Fast mannen var nog lite för hårig på bröstet för min smak.

Nu har jag tänkt ut en egen design.

Min bärsjal måste ha en bottenplatta med tanke på Älvas rygg. En tunn madrass i botten som lätt går att ta bort och tvätta då Alma läcker så mycket mjölk. Kardborreband blir nog bra för det ändamålet.
Sedan tror jag att jag måste vaddera bottenplattan runt om för att jag inte få skavsår på magen.
På det här sättet får jag armarna fria och kan diska, dammsuga, stryka, laga mat, torka golv mm.
Jag har ingen äcklig peruk på pinne att torka golven med som på bilden. Jag har annat. Tänkte så att du inte får en orättvis bild hur jag går runt och moppar golv.

Kanske jag kan sälja skenvalpnings-bärsjalar nu också och inte bara lins-papperskorgar.
Snart måste jag nog öppna en webb-shop!
Vi hörs1

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *