Barbapapporna i såsen

Det är mycket barnbarn just nu, mest barnbarn om jag ska vara ärlig. Vad gör det, det är ju livets godaste efterrätt. 

Angelica har foglossning och sammandragningar så de är här en hel del. De var det nog innan också;) Charlotta och Hampus hjälper jag att hämta på förskolan då Charlotta jobbar kväll. 

Småkottarna är härliga och livliga som sig bör. Taxflickorna intar alltid varsin korg när de åkt hem och störtsover sedan. Det händer ibland även en skruttig mormor med två Barbapappor som bröst även om det är väldigt väldigt sällan. Idag hände det och det var inte bara idag utan flera dagar utan vila och lite sömn. Fram tills jag störtsomnade på min säng i flera timmar, typ en Alvarvila på 3-4h så hade jag fantastiskt kul!!!

Enya kom strax efter nio. Mamma Charlotta skulle besikta bilen och hämta sitt pass för den snart kommande utlandsvistelse. Fröken ville äta knäckebröd, falurågrut med  Bregott.

  
Alvar kom strax efter med mamma Angelica och resten av sin hundflock, Kakan och Smilla. Även han ville ha knäckebröd.

  
Småkottarna kan kivas lite om sin mormor. Båda visar den andra att det är dennes mormor. I stundens hetta så tar en mormor till något som distraherar. Idag fann vi en ny för oss, bärmetod som gick hem hos småkottarna.

Så här tyckte de om den:

  
  
  
  
  
Det känns som den gick hem då mormor fick utöva den så länge att det blev ett träningspass:)

Alvar har inte gillar sin morfar riktigt sedan vi kom hem ifrån Bali. Han har varit blyg, rädd mm. Jag har tyckt synd om båda. Jag tror att det var att Janne var helt plötsligt jättebrun mot vad han annars är. Janne sa i helgen att det här går inte. Jag får ta med Alvar på något, mata änderna eller så. Nu är det så att Alvar tycker änderna är läskiga sedan de bet Angelica i fingret. Jag kan tänka mig att dottern Angelica skrek en del i sin flickighet ut i fingerspetsarna. Janne tänkte om och åkte till affären, ja du läste rätt, han åkte till affären frivilligt och gjorde desutom en pause i sitt arbete! De handlade champinjoner och kaffebönor. Och kan vi tänka oss att de hade Babblarna i mjukisfigurer där;)

Alvar hade valt länge mellan den gröna och den röda, det vart den gröna. 

  
Det var en mycket mycket stolt Alvar med ett stort leende på läpparna som visade upp sin Babbel (borde kunna namnen efter alla gånger jag hört sångerna) till mig. Det var ett äventyr att åka iväg med morfar själv för första gången. Båda verkade nöjda med sin utflykt och vad de köpt på affären:)

Jag stod på nålar och väntade på champinjonerna då jag skulle göra lunch till oss alla och kottarna är ju kvar i sommartid och nu ska skolas in i vintertid. Det var körigt, Enya ville helst vara med mormor och bli tröstad av mormor då hon gjorde sig illa ett par gånger, mamma dög inte fastän hon kommit tillbaka. Är Enya i famnen eller viseversa så vill Alvar också vara där. Den konsten att ha två barn på höfterna och samtidigt laga mat har jag inte klarat än. Så lite extra tårar och tandagnisslan vart det. Tillslut vart maten klar. Alvars favorit hos mormor, vegpastasås med färsk pasta. Enya har gillat det innan men inte idag. Tur det fanns laxpastasås kvar sedan i lördags då hon gillade det. Kottarna lät innan magarna lugnade ner sig av mättnad. Enya var först väldigt missnöjd att Charlotta satt bredvid henne vid bordet, vi bytte plats så vi skulle få husfrid. Jag filmade och då höll dom sig lugnare än tidigare.

Kottarna är nu också medvetna om pepparkvarnen, saltkaret mm. tar någon så vill de också ha, varje gång. Det är bara att lossas hälla på deras mar också för husfridens skull;)

Någonstans i detta med kastad mat på golvet, gastande barn om att få salt, vatten från vår vattenkanna, pasta utan sås, med sås så lade jag ner Barbappapporna i tallriken och tyget till min tröja sög upp vätska som ett urtorkat oblatblad pudrat med kanel. Janne ropade:

– Du har partten i såsen! Ja titta nu, ett helt kladdigt bröst!

Angelica: Vilken lunch det här var!

Alma höll nog med då denna spagetti nog var svår att få tag på på ryggen.

  
En till som hade svårt att få in spagettin i munnen;)

  
Andra sidan av Enya hade dill av laxpastasåsen i håret, i örongången och i pannan.

  
Mätta och belåtna vart vi.

Alvar, Angelica och hundarna åkte hem direkt efter maten då Alvars farmor och ena faster skulle komma och hälsa på innan hans vila senast 14.

Charlotta röjde leksaker och jag diskade och sedan var det hem och vila för Enya. Det var i slutet av disken och när tystheten lade sig och jag stod och tänkte på att ta tag i dagens sysslor som jag kände, fem minuters powernap gör ju inget om jag tar, det vart 3-4h powernap.

Jag tror vi kan vänta en natt till innan jag byter lakan, barnköket får målas ett tredje varv imorgon, det ska ju ändå härda flera dygn, fönstren i matrummet klarar av att vara skitiga en dag eller två till. Jag sov som en gris och fick tvinga mig upp.

Lite dåligt samvete får jag allt då jag slöar så där många timmar. 

Så på Törnskatan 2 (fastighetsbetäckningen) har det inte blivit många knop gjorda idag.

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *