Bakning och Geisharace

Tyckte jag var smart och satte en deg innan jag skulle ut med hundarna, jag hade hela morgonen klockat in min dag så alla måsten hanns med.
När jag kom till planen förbereda middagen med att baka bröd så smula jag jästen och strödde på saltet och ringlade över honungen över jästen, tog fram plåtar och bakappersklädde låtarna, precis då jag var klar hade jästen smällt ner i saltet och honungen, i med mjölk, vatten, linfrön och mjölet och rörde ihop smeten snabbt, strödde på mjöl och lade på en handduk.


Gick sedan ut i hallen och satte på mig skor och jacka och hundarna vart vilda av glädje, nu skulle jag hinna ut med dom, göra en underspolning och sedan fodra hundarna vid hemkomsten. Själv skulle jag gott och väl hinna duscha, hade tidigt i morse lagt in kläder i badrummet.
Precis då jag ska häkta ner kopplen ringer telefonen och jag svarar till hundarnas vilda skällande och gnyende, jag får kasta mig in i sovrummet likt en fotbollsmålvakt som gör en räddning i ett slutspel och skicka igen dörren med en smäll för kunna höra vad mannen säger i luren.
Det var väl inte den gladaste jag pratat med idag och jag vart mycket berörd över det han sa och önskade jag hade kunnat vara där hos honom och gett honom en klapp på kinden åtminstone, degen fanns trots allt i mina tankar, hundarna behövde jag inte tänka på, dom hörde jag. Jag försökte hålla samtalet kort men mannen var mer än förtvivlad så samtalet tog trots allt 47 minuter. Tur att degen kan jäsa upp till 1.5 h så nu var goda råd dyra för att hinna ut med hundarna en kort sväng, jag hade nu 23 minuter på mig innan degen strax skulle ha jäst över bunken, jag satte på ett Michael Jacksson medley som är på dryga nio minuter för då visste jag att sedan måste jag vända om för att hinna eventuell underspolning på hundarna. För att de skulle få lite sträcka så sprang jag som en jagad Geisha runt byn och när det var dags att vända så satte hundarna ner tassarna i gatan och superlimmade fast dom för hem skulle de inte så då sprang jag ändå som en sprintergeisha hem med tre taxar släpandes i gatan. Och väl hemma vart jag glad att degen inte jäst över på bänken.

Med ångan uppe så hällde jag ut degen och lyssnade på SACH UK- remixes Ecuador och bakade sedan ut, när jag var klar med utbaket hade det gått 4.20 på låten så detta bröd går snabbt vill jag lova och bara börja grädda direkt.


Detta bröd har så lös smet att det inte går att forma så varje bröd får sin egna form, men gott är det och fort går det att göra.

Nu dags till nästa väntande aktivitet.

 

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *