Åt inhemskt 

Igår gick vi till en restaurang där de hade typiskt litauisk  mat. Vi hade läst och servitören berättade att det var stora portioner så han rådde oss att ta halva vid vissa rätter om vi inte var så stora i maten.

Keramik som jag letat efter, då jag läst att det skulle finnas mycket av det hantverket, fann jag i taket på restaurangen.


Mycket spännande att välja mellan.


Skulle jag slå till kanske?


Som snacks beställde vi en portion friterade brödbitar med smält ost, vitlöken gned vi på brödet, mums och så mycket.


Sedan hade vi beställt två halva rätter. En med potatispannkaka som var så god, som en tjock raggmunk. Sedan var det potatis med skogssvamp och lök, kokt i grädde, mums.


Vi avstyrde varsin rätt då vi var proppmätta, vi delade på denna gäddfilé med potatiskaka och gräddsky. Så fantastiskt gott! Hur vi än gjorde hittade vi inte ett enda ben, att fileéa gädda kräver sin konst.


Janne ville äta efterrätt, bara för att testa. Det var en kaka med vallmofrön,  choklad och möjligen var det inrullat i smördeg. Till serverades som en äppelkompott och två frysta jordgubbar, gott.


Summan av detta kalas med en flaska vatten och fyra glas gott vin:


Det var ett trevligt ställe. Trevlig servitör med genuin servicekänsla. Den trevligaste servitör vi mött här.

Här finner du restaurangen, Žemaičių Ąsotis Facebook-sida. Helt klart värt ett besök. Rustik god husmanskost och spännande att få ett smakprov på deras matkultur.
Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *