?… Är ju tjejfisk så klart!

Dagens middag började redan på fm, men fiskelyckan var inte god så jag fick vända hem igen.
Men ett par timmar senare tog jag mitt fiskespö till ICA och då minsann nappade det!
Jag fiskar utan mask för jag tycker synd om maskarna.
Jag lät faktiskt några fler få fiska idag så jag gav mig efter en stund, jag tar svängen om ICA senare i veckan och fiskar lite till.

Dagens fångst som jag slängt upp på flaket

Innan jag for iväg andra gången hade jag satt rödbetor att koka på spisen då jag tänkte att det var ett bättre bete för fisken.

Av vinddraget av moppen så vart min fisk djupfryst så väl hemma var det bara att lägga a upp för att tina. Jag brukar salta direkt på den frusna fisken för dels tinar den fortare, du vet som när det saltas på gatorna, det blir slask av det frusna vattnet och dels drar fisken i sig sälta. Det är nog det jag tycker smakmässigt att många missar då de tillagar fisk att just salta fisken några timmar innan eller dagen innan, den blir som så mycket godare.

När rödbetorna kokat klart så flådde jag dom och skivade upp dom och lade i en ungsform.

När fisken tinat pepprade jag den, fiskade upp den från tiningsfaten och snabbt lade ner filéen på hushållspapper för att få bort lite ”slask” (vätska) och sedan på rödbetorna.

Sedan tog jag hela ostburken och 1 dl grädde och vispade ihop

Sedan bäddade jag in fisken med ett täcke av ost och gräddröra

Sedan satte jag på lite potäter (potatis) och medan det kokade upp gjorde jag en dillaioli, 2/3 creme fraiche, 1/3 majonäs, salt, nymalen vitpeppar, 2 pressade vitlöksklyftor och dill.

Sedan tyckte jag lite synd om firren som ju var så frusen att den fick värma upp sig i ugnen  i 200 grader i 20 min.

Sedan kom frågan, vad är detta?

Tjejfisk så klart den är ju rosa!

Rödbetor, vit fisk eller grillad tonfisk tillsammans med vitlök är helt galet gott.
Detta var så gått att mina ögon tårades men att bara ha vitlök och örtosten hade inte räckt med vitlök utan aioli-n var ett måste till.
Sonen åt minst 400 g fisk själv och 4 potatisar stora som vattenmeloner.

Här äts det fisk minst 5-6 ggr/v så är du en som inte äter så ofta så hjälper vi dig att hålla statistiken uppe.
På ICA kände jag att ja var tvungen att förklara mitt inköp idag som inte var något konstigt för mig med att: Ja du vet vi äter ju fisk 5-6 ggr/v så det gäller att passa på då det är bra pris du vet!
Jag lovar att om jag inte hade sagt det där hade jag nog smidigare glidit igenom affären utan allas blickar och uppmärksamhet i ryggtavlan.
Undrar om hushållen i snitt äter fisk en gång i veckan?
Jag gillar fisk, men det finns två sorter jag inte äter Hokifilé, får kväljningar bara då jag skriver ordet och sedan fiskbullar sådana där i burk som luktar urk.
Det går ju att göra så mycket gott med fisk!

Vi hörs!

En reaktion på “?… Är ju tjejfisk så klart!

  1. UUUUHMMMMM tænderne løber i vand. Denne opskrift vender jeg tilbage til i helgen…då vil jeg prøve at lave det til min familie. Vi elsker også fisk her hos os 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *