Äntligen krama pöjken

Flygturen till Sydkorea gick svindlande fort.

Den film jag tänkt se, tidningar jag tänkt läsa blev ogjort.

Jag hade hela magen i magen sedan dagen innan över att snart få träffa Philip, krama honom, känna hans mjuka skägg mot min kind, få andas in hans doft i min näsa och ner i mina lungor.

Så steg vi då ner på Sydkoreansk mark. Vackert utsmyckad flygplats.

Satte oss på tåget till Seoul.

Tillslut kom vi till vår mötesplats på Seouls tågstation, OS-disken. Strax efter vi anlänt kom Philip.

Pappa snöt den första kramen;) Vi var lika ivriga båda två:)

Sedan var det min tur att få känna hans skägg mot min kind, få krypa in i hans famn och dra ner hans doft i mina lungor.

Så gött å krama pöjken!!!

Vi åkte tunnelbana mot vårt hotell.

Det var mig ett enkelt hotell. Väldigt litet rum. Jag har aldrig bott så här enkelt. Jag insåg att om jag får för mig att backpacka så ska jag tänka tillbaka på dessa två hotellnätter så kommer den idéen vara bortblåst snabbare än utblommad maskros i orkan;)

Vi åkte tillbaka mot centrum för lunch. Så skönt att ha Philip som varit i landet ett tag, lärt sig lite av språket, seder, tunnelbanan mm.

Lunchen kom in, jag och Janne åt samma. Jag gillar starkt, Janne klarar bra mycket starkare än jag. Han tyckte det var starkt. Philip tittade förvånat på oss och tyckte inte det var starkt. Jag fick lämna maten efter att tungan kändes som om jag slickat på strykjärnet när det står inställt på tre prickar.

Pinnar och muggar i rostfritt är vanligt.

Efter lunchen flanerade vi vidare. Såg så vackra blommor utanför en affär.

Vi travade vidare till en fiskmarknad.

Philip berättade varför fiskarna trätts upp på snöre så här:

Det var när de var så fattiga att de bara hade råd med ris. Hade de då en fisk hängde dom upp den på ett snöre framför sig. När de såg och kände lukten av fisken så kändes det som dom åt den med riset. På så sätt så sparade dom på fisken.

Rompåsar av fisk såldes på längden och bredden. Själv tänkte jag på hur mycket rompalt jag skulle kunna göra på den palten:)

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *