Akut personalvård behövs SL

Kom till bussen och istället för att gå runt busskuren och ställa mig längst bak i kön så ställde jag mig längst med fronten på bussen för att låta alla gå på först så jag inte trängde mig i kön.
Jag kom på att jag tar fram busskortet och började håva upp plånboken då jag såg att det var ca fyra passagerare kvar att kliva på, när jag hade fått upp busskortet och ska ta de två max tre stegen på bussen ser jag att bussföraren drar igen dörren, när jag är framme vid dörren har inte dörren gått igen helt men den kvinnliga bussföraren gör inget för att öppna dörren igen, jag visar med kroppsspråket att jag vill med men hon ruskar bara på huvudet och trampar på gasen och åker iväg.
Först är jag förvånad men sedan börjar jag skratta åt henne och undrar vad hon tjänade på detta? 30sek? Att få sippra ur lite av sin bitterhet över sitt jobb?

20120210-081848.jpg
En man kommer som sett detta på håll och undrar leende då han ser mig skratta: Fick du inte åka med?
Jag berättar händelsen och han sa att han såg, jag berättar att jag är alldeles fascinerad över busschaufförernas beteende, några, dom är få, kör tryggt och är trevliga men dom flesta är griniga och otrevliga, kör som flåbusar, tutar, skiter i trafikregler, gormar och svär där nere i förarhytten.
Mannen håller med och säger att han tror att dom är så stressade och vi enas om att det kan ju inte vara trevligt eller bra att sitta och vara förbannad en hel arbetsdag. Han tycker som jag att det är otrevligt att åka med en arg busschaufför och som van pendlade han är sätter han sig långt bak i dessa dubbeldäckare med bältet på för han är rädd att det ska hända något med tanken på deras körsätt.

Tror att SL måste göra något åt situationen för det är ju trots allt de som upphandlar de aktuella bussbolaget som kör.

Jag får väl vara glad åt att denna busschaufför fick sipra ur lite ilska i sin kropp på mig och kanske gör det att hon klarar sin dag idag utan trafikolycka eller sammanbrott. Jag klarar mig för jag var ute i god tid och min mysiga morgon lyckades hon inte rubba.

Vi hörs!

2 reaktion på “Akut personalvård behövs SL

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *