3 veckor & dessa dofter

Inatt slog det över till tre veckor.
Tre veckor har jag varit rökfri.
Tre veckor gick det också faktiskt, trodde jag aldrig.

Men detta luktsinne. Jag vill inte ha bättre luktsinne. Jag hade det bra som det var. Jag vill inte det ska komma som en stark vind av apelsin när jag häller upp apelsinjuice. jag vill inte att det ska lukta som om jag stod i ett bananplantage och stampade bananer då jag häller upp bananyoghurt till 3-åringen.

Igår när vi åkte från Albano så stannade vi på Shell i Täby så jag fick köpa en macka. Jag hade gjort iordning en träningssmoothie innan. Ställt den i dörren där det finns utrymme för flaskor i en smoothiemugg. När jag hoppar ur bestämmer sig även smoothien för att hoppa ur. Den faller i gatan och locket flyger av. Det sa spalsch och jag var full i smoothie från midjan och ner. Så en macka behövdes.
När jag satt och käkade den så tyckte jag att det luktade illa om mina händer. Riktigt illa. När jag kom till gymmet tvättade jag mina händer men det gick som inte bort. När jag spann kände jag doften hela tiden. Jag trodde det var mackan som hade satt sig på mina händer.
Idag då jag och 3-åringen körde Philip till bussen och sedan åkte och handlade kände jag doften från mina händer igen. Jag luktade och luktade. Tillslut kom jag på vad det var. LÄDER stavas det till, eller SKINN. Fy bubblan vad det luktade om mina händer då jag höll i ratten och gör så fortfarande.

bild (20)

Jag minns då jag var liten då gubbarna hade gubbkepsar i skinn och var och varannan gick i skinnjacka. Det jag minns starkast är den stickande tunga äckliga doften.

Så nu ska jag alltså tvingas känna alla dessa äckliga dofter. Och hur äckligt vissa luktar.
Numera känner jag på håll om någon har ångest, det luktar inget vidare kan jag säga.
Allt detta för att byta upp mig från sladdriga övermogna barbapappor till nykläckta fasta och runda bröst.
Kanske är det värt det och få stå ut med alla dessa lukter. Allt luktar ju, precis allt, vad jag än tar i så luktar det. Vad jag än går förbi så luktar det.
Men jag kan ju superlimma igen näsan så slipper jag känna. Tror jag har en liten flaska i kylen. Bäst att gå och titta och limma igen näsborrarna på direkten.
Undrar hur lång tid limmet sitter på huden?
Någon som vet?

Här är 3- åringens ballong som hon fick på Flygfyren idag. Hon ville jag skulle fota den.

bild (21)

 

Jag vet inte varför jag skulle fota den. Kanske spännande grön färg, vad vet jag.

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *