Seriöst Middagstips och Huskurstips

När jag frågar yngsta sonen vad vi ska äta blir svaret alltid Ajvarkyckling, god vardagsrätt som går snabbt att tillaga. Här kommer receptet på kyckling och på det vegitariska alternativet som också tillagas. Nedan kommer Huskurstipset som är bra för alla.

Jag gör en stor sats som passar oss men halvera receptet om du tycker det är för mycket.

2kg Kycklingfiléer

2 Burkar Ajvar Relish (Stark använder jag)

2 x 5dl Crème Fraiche

2 Askar Coctailtomater

2 Påsar Babyspenat

Salt

Pepparmix

Gör så här: Skär kycklingen i portionsbitar, bryn bitarna i smör, salta och peppra, blanda ihop Ajvar och Crème Fraiche och häll över och låt det sedan koka upp, låt det småputtra 10 min, tillsätt Baybyspenaten efter 5 min och Coctailtomaterna precis när det ska serveras. Ät med sallad eller ris.

Vegitariska alternativet:

600g Quorn, grytbitar

1 Burk Ajvar Relish (stark)

5dl Crème Fraich

1 Ask Coctailtomat

1 Påse Babyspenat

Salt

Pepparmix

Gör så här: Stek Quornbitarna i olja på medelhög värme i ca: 10 min, salta och peppra, blanda Ajvar och Crèm Fraich och häll över, koka upp och låt det småputtra i ca: 10 min, tillsätt Babyspenaten efter 5 min och Coctailtomaterna precis innan servering.

Perfekt rätt att frysa in!

Nu till Huskurstipset:

Använd gjutjärnsgryta då du tillagar mat som köttfärssås, grytor etc.så får du en bra järnkälla. Extra bra till de som har järnbrist eller är gravida  och till oss kvinnor. Och som i denna rätten ovan där det är tomater i så ger det extra mycket järn för då avger gjutjärnsgrytan mer järn. Jag tål inte järntabletter så vi har lagat näst in till all mat i denna  gryta då jag varit gravid och jag har då sluppit ta tillskott och alltid haft ett järnvärde likt en karl. Männen i familjen har inte påverkats med att börja rosta när dom duschat för att det har fått i sig för mycket järn så det är bara att använda den flitigt. Tänk på att en gjutjärnsgryta/panna inte ska diskas med diskmedel utan bara med hett vatten.

Vi hörs!

 

En reaktion på “Seriöst Middagstips och Huskurstips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *